Vierasvoittoputki sai upeasti jatkoa Vantaalla

K-Vantaa – KOOVEE 1-4 (0-1, 0-2, 1-1)

KOOVEE on selvästikin saanut oman pelinsä toimimaan, ainakin vieraskaukaloissa. Tiistaina joukkue haki täydet pisteet Heinolasta ja tänään sama onnistui Vantaan Tikkurilassa. Joukkueen pelaaminen oli läpi ottelun hyvää ja varsinkin kamppailutilanteissa KOOVEEn pelaajat olivat voitontahtoisempia. Myös sairastuvalta saatiin kaksi pelaajaa takaisin, kun Tomi Iso-Mustajärvi ja Aleksi Ojala olivat mukana pelaavassa kokoonpanossa.

Maalinteon aloittikin nimenomaan Iso-Mustajärvi, joka pääsi nautiskellen iskemään Verneri Metsäsen selkänsä takaa upeasti syöttäneen kiekon verkon perukoille. Maali jäi tasaisen erän ainoaksi, vaikka ylivoimilla onnistumisia pääsi molemmat joukkueet kokeilemaan, isännät jopa kahdesti.

Toisessa erässä KOOVEE otti pelin ohjat selvästi itselleen ja hallitsi tapahtumia suvereenisti. Ylivoimapelaaminen ei vieläkään tuottanut tulosta, vaikka sitä kolmesti päästiin kokeilemaan. Maaleja tasakentällisin KOOVEE kuitenkin onnistui kaksi kertaa iskemään. Ensin asialla oli, kuka muukaan, kultakypärä Jani Nyman. Hän pääsi takakulmalta siirtämään joukkueen kahden maalin johtoon, kun Nikolai Hakalan laukoma kiekko ei vielä suostunut tolppaa pidemälle menemään. Erän toisen osuman viimeisteli siniviivalta Juuso Walli. Hänen rannelaukauksensa yllätti täysin pahasti maskissa olleen Samuli Tervon.

Päätöserässä ote kääntyi kovaa loppukiriä esittäneelle K-Vantaalle. KOOVEEn puolustuspelaaminen on kuitenkin jo pidemmän aikaa ollut tiivistä ja sitä se oli nytkin. Vielä kun loistavia otteita viime aikoina esittänyt maalivahti Verneri Virtanen oli jälleen tulikuuma, vesittyi isäntien maalintekotilanteet yksi toisensa jälkeen.

Vantaalaiset ottivat maalivahtinsa pois jo peräti neljä ja puoli minuuttia ennen loppua ja saivatkin useita läheltä piti -tilanteita luotua. Taikurimainen sentteri Janne Seppänen onnistui kuitenkin maalinteossa, kun hän omalta alueelta iski kiekon aivan keskelle tyhjää vantaalaismaalia. Aikaisemmin oli Perttu Aho epäonnistunut omassa yrityksessään hyökkäysalueella, mutta toki vahvasti häirittynä. Virtasen nollapeliä ei kuitenkaan saatu nähdä, sillä isäntien Tommi Laakso onnistui hirvittävän ruuhkan takaa liu’uttamaan kiekon Virtasen patjojen alta maaliin reilu minuutti ennen summeria.

Voitollaan KOOVEE nousi ainakin hetkeksi pois jumbosijalta ohi TUTO Hocckeyn, jonka peli alkoi vasta myöhemmin illalla. Mikäli uusia muutoksia sarjaohjelmaan ei tule, pelaa KOOVEE seuraavan kerran ensi keskiviikkona Hakametsässä FPS:ää vastaan. Tuleva viikko päättyy vieraspeleihin Kajaanissa sekä Rovaniemellä.

33:32#33 Jani Nyman (14) 0-2 VM
#19 Nikolai Hakala (5) , #8 Joona Korhonen (8)
 35:33#6 Juuso Walli (7) 0-3
#8 Joona Korhonen (9) , #12 Henri Tuominen (3)
#81 Erik Embrich 2 min laitataklaus (#9 Joonas Rinnetmäki)38:11
#81 Erik Embrich 10 min laitataklaus – käytösrangaistus38:11
3. erä
#70 Samuli Tervo 2 min pelin viivyttäminen – kiekon sulkeminen (#22 Tomi Purmola)40:33
 44:59#6 Juuso Walli 2 min kiinnipitäminen
 50:05#27 Jesper-Juhani Ilvessuo 2 min estäminen
#22 Tomi Purmola 2 min huitominen50:59
#12 Joni Piipponen 2 min huitominen52:41
K-Vantaa aikalisä55:36
Maalivahti ulos: #70 Samuli Tervo55:36
 58:12#24 Janne Seppänen (4) 0-4 TM
#89 Tomi Iso-Mustajärvi (1) , #6 Juuso Walli (7)
Maalivahti sisään: #70 Samuli Tervo58:12