KOOVEEN KIRI EI TÄNÄÄN RIITTÄNYT

KOOVEE – Hermes 5-8 (1-3, 4-4, 0-1)

KOOVEEn tappiokierre sai tänään jatkoa, kun Hermes kävi nappaamassa pisteet maalirikkaasta ottelusta. Ottelun 13 maalista peräti 10 oli erikoistilanteesta syntyneitä.

Avausmaalin teki KOOVEE alivoimalla, kun Erik Ahopelto onnistui heti erän alussa ohittamaan Hermesvahti Justus Annusen. Loppuerän olikin sitten vierailijat tehokkaita, onnistuen kolmesti maalinteossa.

Toiseen erään KOOVEE tuli vauhdikkaasti mukaan ja haki vimmatusti kavennusta. Hyvä rynnistys kuitenkin katkesi Topias Haapasen kampitusjäähyyn, jonka aikana Hermes onnistui menemään jo 1-4 johtoon. Lähes välittömästi kutsui jäähyaitio Hermeksen Sebastian Mobergia ja KOOVEE avautui hyvä mahdollisuus kaventaa ylivoimalla. Kohtalo oli kuitenkin päättänyt toisin. KOOVEE pelasi huolimattomasti kiekkoa omalla alueella ja kiekonmenetyksen seurauksena Hermes onnistuu alivoimalla ohittamaan Tomi Ristelin. Tässä vaiheessa KOOVEE päätti vaihtaa maaliin Niilo Koskisen. Se ei kuitenkaan herättänyt joukkuetta, vaan ainoastaan 14 sekuntia kesti kun Hermes onnistuu jälleen riistämään kiekon KOOVEElta ja Joonas Niemelä iskee taululle jo 1-6 lukemat. Moni piti ottelua jo ratkenneena tässä vaiheessa, mutta kuten aikaisemminkin on nähty, KOOVEE osaa yllättää. Ainoastaan 20 sekuntia Hermeksen maalista onnistuu Haapanen iskemään tuon saman jäähyn aikana kavennuksen. Sen jälkeen mentiinkin pari minuuttia tahtiin; Hermes jäähylle ja KOOVEElle ylivoimamaali. Hetkessä peli olikin jo 4-6 eli yleisössäkin heräsi usko KOOVEEseen uudelleen. Kerran onnistui vielä Hermeskin maalinteossa, kun juuri ylivoimansa päätyttyä onnistuivat iskemään taululle 4-7. Mutta vieläkään ei KOOVEE luovuttanut. Päästessään vielä kerran ylivoimalle, kavensi KOOVEE tilanteeksi 5-7. Hurjat 8 maalia siis yhteen erään!

Kolmannessa erässä KOOVEE yritti päästä tasoihin, mutta Hermes onnistui kuolettamaan KOOVEEn yritykset. Viimeisen minuutin KOOVEE yritti jopa 6-4 ylivoimalla ratkaisua, mutta seurauksena oli Hermeksen tekemä maali tyhjään KOOVEE-maaliin sekunti ennen loppua.

Kumpikaan valmentaja ei kauhean tyytyväinen omiensa suoritukseen ollut, mutta toki pisteet ja tappioputken katkaisu maistui vieraiden Janne Tuunaselle. KOOVEEn Juha Pajuoja oli tietysti mielissään lukuisista ylivoimamaaleista, mutta harmitteli omiensa otteiden herpaantumista ottelun aikana. “Meidän pelaajat tekivät välillä aivan junnumaisia virheitä ja vastuunkantoa alkoi löytymään vasta kun vieraat olivat kuusi maalia iskeneet. Toisaalta, täytyy muistaa mistä suurin osa meidän pelaajista tulee. Alemmista sarjoista tai suoraan junnuista. Heillä on vielä paljon opittavaa Mestiksen kovasta tasosta ja tiheän ottelurytmin rasituksista.” Pajuoja kertoi.

KOOVEEn ottelut jatkuvat keskiviikkona 24.10. Hakametsän hallissa klo 18.30 K-Vantaata vastaan. Tervetuloa kannustamaan KOOVEE takaisin voittojen tielle!