KOOVEElle voitto jatkoajalla K-Vantaasta

koovee – k-vantaa 4-3 (3-0, 0-1, 0-2, 1-0)JA

KOOVEE saapui kaukaloon huomattavasti vieraitaan valmiimpana ja aloitti maalinteonkin jo ensimmäisellä peliminuutilla. Santeri Sillanpää siirsi kotijoukkueen johtoon, kun pelikello oli ehtinyt käydä ainoastaan 40 sekuntia. Syöttöpisteet tuohon maaliin merkittiin Karri Aholle sekä Liam Finlaylle. KOOVEEn luistelu oli erittäin voimakasta ja K-Vantaa joutui rikkomaan saadakseen kotijoukkueen pysäytettyä. Sekään ei kuitenkaan auttanut, sillä Eppu Varjamo iski tarkalla laukauksellaan KOOVEEn 2-0 johtoon ylivoimalla. Tässä maalissa syöttäjinä olivat Lauri Huhdanpää sekä ensimmäistä otteluaan KOOVEE-paidassa pelannut Santeri Airola.

Avausmaalia tuuletettiin jo 40 sekunnin kohdalla.

K-Vantaa sai erän loppupuolella hiukan paremmin juonesta kiinni, mutta silloin KOOVEE näytti miten täydellinen vastahyökkäys suoritetaan. Kaksikko Niko Lahtinen – Liam Finlay nappasivat Ville Kolppasen torjuman irtokiekon ja karkasivat todella vauhdikkaaseen vastahyökkäykseen, joka päättyi Finlayn laukoessa kiekon jo kolmannen kerran avauserässä vastustajan verkkoon. Kolmen maalin johdossa siirryttiin myös erätauolle. KOOVEEn maalilla Ville Kolppanen merkkautti itselleen kahdeksan torjuntaa ja virkaveli Waltteri Ignatjew ehti kiekon eteen seitsemän kertaa.

Toiseen erään terävämpänä luisteli puolestaan K-Vantaa, joka sai painettua pelin painopisteen KOOVEEn päätyyn. Vaikka painostus olikin suhteellisen voimakasta, pelasi KOOVEEn puolustus mallikkaasti estäen vieraiden maalintekoyritykset tasakentällisin. Yhden kavennusmaalin vantaalaiset onnistuivat erän alkupuolella tekemään, kun Oliver Kiljunen sai ohjattua KOOVEEn neliön keskeltä kiekon ohi Kolppasen.

Kolppanen maalillaan saikin huhkia erässä melkoisesti ja ottikin muutaman todella näyttävän torjunnan tylstyttäen vieraiden maalintekohaaveet. Erän loppupuolella KOOVEE rikkoi yhä enemmän ja joutui pelaamaan useita minuuttia alivoimaisena, mutta kesti nämä erän lopun alivoimatilanteet hienosti. Erän torjunnat osoittivat, että hallinta oli vierailla. Kolppaselle 13 torjuntaa ja Ignatjewille ainoastaan neljä.

Ville Kolppanen esitti näyttäviä torjuntoja ja hauskutti huoltoa mainostauoilla

Kolmannen erän KOOVEE joutui aloittamaan alivoimalla, jonka loppuvaiheessa vieraat onnistuivat iskemään kavennuksen. Erkka Seppälä pääsi takatolpalta lyömään kiekon ohi Kolppasen. Tämän jälkeen peli aaltoili mukavasti päädystä toiseen tilanteita ollen molemmilla joukkueilla runsaasti. Erän puolessa välissä tuomittiin K-Vantaalle rangaistuslaukaus, josta Kiljunen onnistui illan toisella osumallaan tuomaan vieraat tasoihin. Tasatilanteessa oltiin myös summerin soidessa eli ratkaisua siirryttiin hakemaan jatkoajalta. Kolppasen torjunnat päätöserässä 13 ja Ignatjewilla 11.

Jatkoajan KOOVEE puolestaan aloitti ylivoimalla ja pyörittikin peliä vieraiden päädyssä. Kunnon vetopaikoille ei joukkue kuitenkaan päässyt ja ylivoima kuivui kasaan. Hiukan jäähyn päätyttyä nähtiin kuitenkin ottelun voittomaali, kun Matias Haaranen tykitti kiekon verkon perukoille. Syöttöpisteet sekä Sillanpäälle että Eero Savilahdelle. Kolppaselle jatkoajalla kaksi torjuntaa, Ignatjewille ei yhtään.

Voittomaalin iskenyt Matias Haaranen sai onnittelut syöttöjiltään

Päävalmentaja Juuso Hahl peräänkuulutti ennen ottelua erikoistilanteiden merkitystä. Niissä KOOVEElle jäi vielä parantamisen varaa. Yksi tehty ylivoimamaali, mutta vastustaja teki kaksi omilla ylivoimillaan sekä kolmannen vielä rangaistuslaukauksesta.

Niko Lahtisen pelaamista oli ilo katsella, sillä kultakypärä teki rajusti töitä molempiin suuntiin. Kiekollista osaamista väläyttivät lisäksi Finlay sekä puolustuksesta Haaranen, Airola sekä Karri Aho. Heitä täydensivät vahvat puolustuspelin erikoismiehet Jesper-Juhani Ilvessuo, Olli-Petteri Viinikainen sekä Jeremi Wehmas.