KOOVEElle komea kotivoitto K-Espoosta

KOOVEE – K-Espoo  6- 3 (1-2, 1-0, 4-1)

KOOVEE katkaisi tappioputkensa kaatamalla kotonaan sarjakakkosen K-Espoon. Voitto oli ansaittu ja koko joukkueen panos sen eteen oli suuri. Tällä kertaa ei pelin taso heilahdellut ottelun aikana eikä mistään lopun sulamisesta ollut puhettakaan. Arvokas voitto, joka lupaa hyvää jatkon kannalta.

Heti ottelun alussa KOOVEEn pelissä näkyi aivan erilaista sähäkkyyttä, mitä muutamassa viime otteluissa oltiin nähty. Reilun kuuden minuutin kohdalla nähtiin ottelun avausmaalikin kotijoukkueen toimesta, kun hienosti noussut puolustaja JJ Ilvessuo kiersi vastustajan maalin takaa ja antoi namupassin pisteiden väliin hiipineelle Valtteri Välimäelle. Pirkkalan ulkojäillä opittu tarkka rannelaukaus suoraan syötöstä oli tekemätön paikka vieraiden maalissa olleelle Juho Järviselle.

Valtteri Välimäki iski kauden toisella osumallaan KOOVEEn johtoon.

Kauaa ei kotijoukkueen johto kuitenkaan kestänyt, kun espoolaiset onnistuivat oikeastaan ottelun ensimmäisestä kunnon tekopaikastaan tasoituksen iskemään. Vielä kun erän loppupuolella iski K-Espoon virolaisvahvistus Morten Jürgens uran ensimmäisen osumansa, mentiin tauolle vieraiden maalin johdossa.

Toisessa erässä KOOVEEn kova työnteko jatkui ja joukkue sai painetta luotua yhä enemmän vieraiden päätyyn. Ansaittu tasoitusosuma syntyi, kun Vili-Jesper Koivula ryösti kiekon espoolaisilta keskialueella, ajoi sisään hyökkäysalueelle ja pienestä sivuliikkeestä laukoi kiekon millintarkasti juuri sen tolpan juureen, mistä maalivahti oli juuri siirtynyt pois.

Maalintekijän mairea hymy tallentui myös kuvaaja Jarno Hietasen kameralle

Erässä KOOVEElla oli useitakin mahdollisuuksia siirtyä jälleen johtoon, mutta hyvästä ylivoimapyörityksestäkään huolimatta ei onnistumista erässä enää nähty. Toiselle tauolle, ja kohti viime aikoina kohtalokkaita päätöseriä, siirryttiin tasatilanteessa.

KOOVEE oli kuitenkin päättänyt pelata kerrankin ehjän 60-minuuttisen ja aloittikin päätöserän todella vakuuttavasti ylivoimalla. Eppu Varjamo haki kiekon omalta alueelta ja luikerteli espoolaisten nelikon ohi ja nosti vielä hallitusti kiekon rystyltä maaliin.

Eppu Varjamoa ei tänään edes upean soolomaalin tekeminen hymyillyttänyt.

Ainoastaan 20 sekuntia ehdittiin tuosta maalista pelata, kun KOOVEE iski jälleen. Tällä kertaa tuulettamaan pääsi tänään hyökkääjänä pelannut Petteri Haveri, joka esitteli pesäpallosta paremmin tunnetun näpylyönnin ja iski ilmassa olleen kiekon ohi Järvisen. Erän puolen välin ylityksen jälkeen onnistui maalinteossa loimaalaisen hampurilaisen pihvi eli sentteri Janne Seppänen. Hänelle maali oli yllättäen vasta kauden kolmas, mutta tuskin lähelläkään viimeistä.

Seppänen haki maalinsa jälkeen läpyä myös vastustajalta, jolta sitä ei kuitenkaan irronnut.

Espoolaiset aloittivat raivoisan kirin ja KOOVEE joutui melkoisesti puolustamaan. Vierasjoukkue nostatti ylivoimalla kannattajiensa toiveita, kun reilu neljä minuuttia ennen loppua onnistuivat kaventamaan tilanteeksi 5-3. Tällä kertaa kuitenkin KOOVEE kesti vastustajan paineistuksen ja pääsi vielä kultakypärä Jani Nymanin laukoessa kiekon tyhjään maaliin kaunistelemaan loppulukemia.

Jani Nymanille osuma oli kauden kymmenes.

Ansaittu ja kauan odotettu voitto purkaantui pukukopissa voimakkaisiin riemunjuhliin ja tunnelma oli todellakin korkealla. Tämän voiton myötä joukkueen on paljon helpompi lähteä ensi viikon kahteen kotiotteluun. Keskiviikkona vastustajana on TUTO Hockey ja viimeisenä pelinä ennen joulua perjantaina vastaan luistelee RoKi.

1. erä
#21 Valtteri Välimäki (2) 1-0
#27 Jesper-Juhani Ilvessuo (8) , #36 Joel Pelttari (3)
06:16
 09:58#8 Niko Somppi (6) 1-1
#71 Morten Jurgens (1) , #77 Daniel Takkunen (3)
#28 Eppu Varjamo 2 min korkea maila10:49
 18:03#71 Morten Jurgens (1) 1-2
#76 Jesse Pesonen (1) , #8 Niko Somppi (2)
#36 Joel Pelttari 2 min polvitaklaus18:59
2. erä
#22 Vili-Jesper Koivula (4) 2-2
#8 Joona Korhonen (7) , #19 Nikolai Hakala (4)
26:52
 31:41#71 Morten Jurgens 5 min pään tai niskan alueelle kohdistuva taklaus (#76 Jesse Pesonen)
 31:41#71 Morten Jurgens 20 min pään tai niskan alueelle kohdistuva taklaus – pelirangaistus
#23 Jami Hänninen 2 min huitominen36:23
 39:33#77 Daniel Takkunen 2 min väkivaltaisuus (#88 Leevi Lemberg)
#20 Eemeli Mäki 2 min poikittainen maila39:33
 39:33#77 Daniel Takkunen 2 min huitominen