KOOVEELLE KATKERA KOTITAPPIO

KOOVEE – TUTO  4 -5 (1-0, 2-3, 1-1, 0-0, 0-1) vl

Vieraat hallitsevat, KOOVEE iskee maalin

Avauserä alkoi hiukan molemmilta tunnustelevin ottein. KOOVEE pyrkii nopeilla vastaiskuilla puhkomaan TUTOn puolustuksen, ja tällaisen jälkiseurauksena avausmaalikin syntyy. Sami Tamminen luikertelee alueelle sisään ja kiekko ajautuu lopulta Joni Mäkelälle. Tämän siniviivalaukaus menee helpohkon näköisesti ohi vieraiden maalissa pelanneen Samu Lonkilan. Tämän jälkeen turkulaiset saavat pelistä ohjat käsiinsä, ja pääsevätkin välilläpyörittämään hyökkäyksiäpitkiä aikoja Dynamon päädyssä. Maaleja he eivät kuitenkaan saa aikaiseksi, ei edes kahdella perättäisellä ylivoimalla.

Maaleja alkaa syntymään liukuhihnalta

TUTO aloittaa toisen erän erinomaisesti ja onnistuu jo minuutin pelin jälkeen tasoittamaan ottelun. Lassi Kokkala saa mailansa Henry Mäntylän laukauksen eteen ja ohjaa vieraat tasoihin. Turkulaisten hallinta jatkuu, mutta KOOVEEn vastahyökkäykset ovat vaarallisia. Ville Salorannan ja Niki Huovisen ylivoimahyökkäys ei vielä tuota tulosta, mutta jatkotilanteessa Jerry Laakso pääsee iskemään unelmapaikasta isännät johtoon. Hiukan tämän jälkeen taikuri Tamminen iskee näyttävän maalin; omalta alueelta hän tulee keskikaistaa pitkin pudistelle vettä korvistaan ja pääsee läpi TUTO-puolustuksen nokikkain maalivahti Lonkilan kanssa, jäätävän tarkalla laukaksella hän iskee Kilpa-Veljet jo kahden maalin johtoon. Vieraat kuitenkin lisäävät pökköä pesään eikä kestäkauaa, kun he onnistuvat kavennusmaalin tekemään. Miro Mäkinen nousee mallille ja iskee päädystä tulevan syötön ohi loistavasti pelanneen Tomi Ristelin. Turkulaiset iskevät pelin jälleen tasoihin, kun Niko Ahoniemi pääsee iskemään vapaasti kiekon maaliin.

Hetken jo näyttää KOOVEE korjaavan täyden pistepotin

Kolmas erä mennään tasaisissa merkeissä ja erän avausosumaa saadaan odotella yli puolenvälin. Huovinen tuo kiekon alueelle ja siirtää TUTO-puolustajan kahville, jonka jälkeen lähettää poikittaissyötön takatolpalle, sinne on ehtinyt Julius Valtonen joka siirtää KOOVEEn johtoon. Pitkään näyttää siltä,että isännät pystyvät johdon säilyttämään loppuun asti, mutta vieraat saavat palkinnon uurastukselleen kuusi sekuntia ennen päätössummeria. Mikke Levon roiskaisu siniviivalta ottaa kimmokkeen KOOVEEn puolustajasta ja ohittaa hölmistyneen Ristelin.

Risteliltä haamutorjuntoja jatkoajalla

Jatkoajalla TUTO pääsee KOOVEEn huolimattomuuksien seurauksena useampia kertoja yrittämään maalia, niin läpiajoista kuin 2-0 hyökkäyksistäkin. Tomi Risteli kuitenkin torjuu kuin kumiukko pitäen maalinsa puhtaana.

Kylmän kliiniset viimeistelyt lähettävät lisäpisteen Turkuun

TUTO on selkeästi parempi voittomaalilaukauksissa, kaikki kolme laukojaa onnistuvat maalinteossa. KOOVEElta puolestaan käyvät Koivula, Saloranta sekä Tamminen yrittämässä, muttei yksikään heistä onnistu ohittamaan Lonkilaa. Näin kaksi pistettä TUTOn matkassa Turkuun.

TUTOn päävalmentaja Miika Elomo antoi tunnusta sitkeälle KOOVEElle. Omiensa otteisiin hän ei ollut täysin tyytyväinen, mutta kiitti joukkuettaan kolmesta noususta tappiotilanteesta tasoihin. KOOVEEn käskijä Juha Pajuoja harmitteli voiton karkaamista viime hetkille, mutta oli tyytyväinen joukkueensa esityksen parantumiseen viime viikosta.