KOOVEElle hieno voitto Peliitoista

KOOVEE – PELIITAT 3 – 2 (1-1,2.0,0-1)O

Avauserässä aloitukset ja kultakypärät pääosissa

Ensimmäinen erä alkoi hienoisella KOOVEEn hallinnalla, mutta maaleja ei kuitenkaan vielä nähty. Peliitat pääsi hiljalleen mukaan peliin paremmin ja onnistuivatkin ottelun avausmaalin tekemään. Voitetun hyökkäyspään aloituksen jälkeen kultakypärä Mikko Laine yllätti Tomi Ristelin tarkalla rannelaukauksellaan. Erän puolessa välissä pääsi KOOVEE tasoittamaan pelin niin ikään voitetun hyökkäyspään aloituksen jälkeen. Niki Huovinen voitti aloituksen ja Riku Sihvonen sai tyrkättyä kiekon KOOVEEn kultakypärälle Ville Salorannalle, joka iski kiekon ohi Sami Sunin. Tämän jälkeen peli aaltoili päästä päähän, eikä varsinaisia maalintekotilanteita juurikaan nähty. Erän loppua sävyttivät jäähyt, mutta kumpikaan joukkue ei pystynyt ylivoimaansa hyödyntämään.

Toisessa erässä KOOVEE onnistuu kahdesti maalinteossa

Toinen erä oli pitkälti kuten ensimmäinenkin erä eli vauhdikasta peliä lainehtien päästä päähän. Peliitat pääsivät useammankin kerran yrittämään maalintekoa, mutta Risteli piti maalinsa koskemattomana koko erän. KOOVEE puolestaan onnistui jälleen hyödyntämään voitetun hyökkäyspään aloituksen, kun Santeri Sillanpää iski ylivoimalla kiekon verkkoon Topias Haapasen ja Jerry Laakson syötöistä. Vielä minuutti erän loppua siirsi Eero Savilahti KOOVEEn jo 3-1 johtoon. Syöttöpisteet menivät Haapaselle sekä SillanpäälleLaakso hiukan loukkasi itseään, kun hänen jalkansa hiukan vääntyi laitakahinassa, mutta mies saatiin paikattua erätauolla takaisin pelikuntoon.

Peliittojen kiri ei riittänyt

Peliitat tulivat kolmanteen erään raivoikkaasti tasoitusta hakien ja heidän taistelunsa palkittiinkin reilun kuuden minuutin jälkeen. KOOVEEn puolustajilta hukkui kiekko omalla alueella ja pomppineen irtokiekon pääsi Eemeli Jeskanen iskemään sisään Petteri Haverin syötöstä. KOOVEE pystyi kuitenkin hyvin jäädyttämään vieraiden jatkopainostuksen ja isännille tarjottiin mahdollisuutta ratkaista peli, kun Alex Hukki kaadettiin läpiajotilanteessa ja tilanteesta tuomittiin rangaistuslaukaus. Ville Saloranta pääsi ratkaisua yrittämään ja hän saikin jo maalivahti Sunin hyvin liikkumaan, mutta nostoyritys hanskan yli pysähtyi lopulta suoraan siihen hanskaan. Tämän jälkeen KOOVEE teki pelistä itselleen vaikean, kun sekä Erno Hopponen ja Ville Saloranta ottivat rangaistukset. KOOVEEn alivoimapelaaminen oli kuitenkin hyvää tänään eikä vieraat päässeet missään vaiheessa peliä tasoittamaan.

Valmentajien mietteet pelin jälkeen

Vieraiden Jani Keinänen oli hyvin pettynyt paitsi tulokseen, myös muutaman pelaajan heikkoon esitykseen. Heillä on hänen mukaansa isojen pohdintojen paikka ja jotain on tehtävä. KOOVEEn Juha Pajuoja oli erittäin tyytyväinen joukkueensa työmoraaliin ja alivoimapelaamiseen ja korosti tämän olleen heille iso voitto sarjatilannetta ajatellen. Hiukan häntä harmitti muutamat turhat jäähyt, joista on päästävä jatkossa eroon.