KOOVEE tehokkaampi puolivälierän ensimmäisessä osaottelussa

KOOVEE – K-Vantaa 5 – 2 (2-0, 2-1, 1-1)

Suomen cupin puolivälierät alkoivat keskiviikkona ja Tampereella kohtasivat KOOVEE sekä K-Vantaa. Molemmat joukkueet esiintyivät erittäin pirteästi ja vauhdikas peli oli varmasti myös yleisölle mieleen.

Ottelun alku, ja oikeastaan koko ensimmäinen erä, oli vieraiden hallintaa. KOOVEElla oli vaikeuksia välilläpäästä omalta alueeltaan pois, kun lohipaidat ottivat ottelun ohjat käsiinsä KOOVEEn omilla aseilla. Vieraat eivät kuitenkaan onnistuneet ohittamaan erittäin hyvin maalissa pelannutta Eetu Mäkiniemeä, jolla apunaan oli myös maalivahdin parhaat kaverit eli tolpat. KOOVEE puolestaan onnistui hyödyntämään omat paikkansa tehokkaasti. Ensin Miro Nalli iskee avausmaalin ja KOOVEEn uusittu maalilaulu pääsee ensimmäistä kertaa ilmoille. Vielä kun Juho Jokiharju pääsee iskemään kiekon ohi Waltteri Ignatjewin, niin tauolle mennään isäntien 2-0 johtoasemassa.

Toiseen erään KOOVEE tulee paremmalla jalalla ja paineistus aiheuttaa vieraille jäähyn. KOOVEE pyörittää kiekkoa hyvin hyökkäysalueella, mutta huolimattomuus siniviivalla aiheuttaa vantaalaisille ylivoimahyökkäyksen. Joel Sund onnistuu tarkalla laukauksellaan kaventamaan alivoimalle tilanteeksi 2-1. KOOVEE kuitenkin saa hyökkäyspelinsä toimimaan ja luo jatkuvasti vaaratilanteita vieraiden maalille. Myös tulosta syntyy, kun sekä terävästi pelanneet Ville Saloranta että Jere Helenius iskevät maalin mieheen. Tauolle siis 4-1 KOOVEE-johdossa.

Päätöserään lohipaidat tulevat kavennusmaalin toivossa, mutta KOOVEE pelaa hyvää ja kurinalaista peliä ja pystyy omalla aktiivisella luistelullaan pitämään vieraat poissa pahemmilta maalintekopaikoilta. Illan komein osuma nähdään erän loppupuolella, kun Elias Elomaa saa loistavan syötön Salorannalta ja iskee 5-1 johtomaalin. Ottelun viimeisen maalin iskee kuitenkin K-Vantaa, kun viime kaudella KOOVEE-paidassa esiintynyt Julius Valtonen kaunistelee lukemat 5-2.

Ratkaiseva ottelu pelataan perjantaina Tikkurilassa, jossa KOOVEElle riittää tasapelikin jatkoon pääsemiseksi. Ensi viikon ohjelma puolestaan selviää, kunhan jatkoonmenijät on saatu selville.