KOOVEE taisteli itsensä voittajaksi sarjakärjestä

Ottelu alkoi erittäin vauhdikkaasti pelin aaltoillessa päädystä toiseen. KOOVEE onnistui tekemään ottelun avausmaalin ajassa 3.33 kun Jesse Hurme iskee Jerry Laakson maalille toimittaneen kiekon ohi joensuulaisveskari Joonas Haraldin. Tämän jälkeen ote siirtyy aavistuksen verran Jokipojille ja isännät joutuvat kahdesti rikkomaan peliä jäähyn arvoisesti. Toisella ylivoimallaan vieraat onnistuvat kavennusmaalin iskemään, kun Mika Koivisto tuuppaa Antti Lehtosen alta kaivetun kiekon maalin perukoille. Tilannetta tarkistellaan minuuttitolkulla kuvanauhalta, sillä vanha sanonta “miehiä oli kuin KOOVEEn maalilla” heräsi henkiin. Maalivahti Lehtosen lisäksi alueella oli peräti neljä kenttäpelaajaa. Tuomaristo päätti maalin hyväksyä, vaikka pienemmistäkin hyökkääjän maalivahdin kosketuksista on viime aikoina hylätty. Jokipojat pääsi vielä erän lopussa yrittämään johtomaalia rangaistuslaukauksesta, mutta Antti Lehtonen torjui varmasti Lauri Huhdanpään yrityksen.

Toisen erän KOOVEE pääsi aloittamaan ylivoimalla, mutta hyvistä yrityksistä huolimatta tulosta maalin muodossa ei saatu aikaiseksi. Vaikka KOOVEE erää hienokseltaan hallitsikin, niin vieraat osoittivat vaarallisuutensa päästessään hyökkäysalueelleen vierailemaan. Ensin Joonas Larinmaa pääsee iskemään aivan maalin lähistöltä 1-2 ja muutama minuutti tämän jälkeen Joel Olkkosen siniviivalaukaus menee KOOVEEn oman pelaajan luistimesta maaliin. Tätäkin osumaa tarkisteltiin kuvanauhalta, mutta aika nopeasti tuomaristo löysi ratkaisun ja maali hyväksyttiin. Ottelu jo alkoi näyttämään kääntyvän vieraille, mutta Julius Valtosen tekemä kavennusmaali valoi vielä uskoa isäntiin.

Kolmanteen erään luistelikin päättäväinen KOOVEE. Joukkue sai luotua useita hyviä tilanteita Jokipoikien maalille, mutta maalintekeminen ei vaan meinannut onnistua. Kunnes Jonne Riekki avaa hienosti omalta alueelta pitkän avauksen Alex Hukille, joka samantien siirtää kiekon Mark Rozanoville. Rozanov vääntää itsensä väkisin ohi puolustajan ja todella tarkalla laukauksella takatolpan kautta tuo KOOVEEn tasoihin. Tämä ei missään nimessä saa KOOVEEta varmistelemaan jatkoajalle pääsyä, vaan kova painostus jatkuu. Ottelun sankariksi nousee Julius Valtonen, joka nousee todella röyhkeästi maalille ja runnoo kiekon hienojen vartaloharhausten jälkeen maaliin. Tästä maalista tulee väkisinkin mieleen Timo Peltomaan vastaavat maalit niin Liigassa kuin maajoukkueissakin. Jokipojat yrittää vielä ilman maalivahtia saada tasoitusta aikaan, mutta saakin lisää kylmää vettä niskaansa. KOOVEE suorastaan ryöstää aloituskiekon oman pään aloituksestaan ja Ville Saloranta Pääsee iskemään kiekon tyhjään maaliin.

Päävalmentaja Juha Pajuoja oli suojatteihinsa luonnollisesti tyytyväinen ottelun jälkeen: “Oli aika erikoista huomata, että me sarjanousijana ollaan maalin tappiolla sarjakärkeä vastaan ja silti ollaan pettyneitä omaan suoritukseemme. Joukkue näytti jälleen vahvuutensa ja ennakkoluulottomuutensa nousemalla taistellen ensin tasoihin ja menemällävielä ohi. Tämä os mikä on viihdyttävää jääkiekkoa!”