KOOVEE taipui Ketterälle – jäähyt kostautuivat

KOOVEE – Ketterä  1-4 (0-1, 1-2, 0-1)

Suomen Viihdyttävintä Lätkää päästiin todistamaan Hakametsän torstai-illassa, kun hallitseva Mestiksen mestari Ketterä saapui KOOVEEn vieraaksi. Paljon vauhtia ja vaarallisia tilanteita sisältänyt ottelu päättyi vierasjoukkueen voittoon. KOOVEElle tulivat varsinkin jäähyt kalliiksi.

Ketterän liike oli aavistuksen verran kotijoukkuetta terävämpää avauserässä, mutta tilanteita molemmat onnistuivat mukavasti luomaan. Ilman maalivahtien loistavia torjuntoja olisi erässä nähty useampikin kuin yksi osuma.

Kertaalleen pääsivät molemmat joukkueet kokeilemaan ylivoimansa tehokkuutta, mutta ne eivät tulosta tuottaneet. KOOVEE ei oikeastaan saanut omaa ylivoimapeliään kunnolla rauhoitettua, mutta Ketterällä oli pari maukasta tilannettakin. Ne kuitenkin Kari Piiroinen KOOVEEn maalilla hoiteli erinomaisesti.

Erän ainoan maalin viimeisteli Ketterän nuori venäläishyökkääjä Yegor Shizhikov, joka näyttävästi myös rakensi tilanteen. Poikittaisliikkeestä hän onnistui kiekon laukomaan ohi Piiroisen ja tauolle siirryttiin näin vieraiden maalin johdossa.

Toiseen erään KOOVEE sai hyvän startin ja kotiyleisöä huudattikin porilainen piiska, kun Ässien lainapuolustaja Juuso Walli tykitti takaylänurkaan hirvittävän kovan lämärin. Syöttöpisteet ansaitusti Joona Veikkolalle sekä Adam Wolinille.

KOOVEEn ainokaisen osuman tykitti Juuso Walli

KOOVEE kuitenkin sortui jäähyilemään, ja näistä tilanteista Ketterä pääsi myös rankaisemaan. Ensin kahden miehen ylivoimalla kultakypärä Elmeri Kaksonen laukoi vieraat uudelleen johtoon. Maali syntyi vielä inhottavasti alle sekunti ensimmäisen jäähyn päättymistä, joten KOOVEE joutui jatkamaan alivoimalla. Tämänkin jäähyn aikana vieraat onnistuivat maalinteossa, tällä kertaa Jesse Viskari sai tuulettaa osumaa.

Tasakentällisin KOOVEE sai omia hyökkäyksiään rakennettua, mutta liian usein ne päättyivät hiukan huolimattomiin syöttöihin tai syöttöjen vastaanottamisiin. Vielä kahdesti KOOVEE joutui alivoimallekin, mutta niiden aikana eivät vieraat enää onnistuneet lisäosumia tekemään.

Päätöserään KOOVEE sekoitti hiukan hyökkäysketjujakin, mutta sekään ei auttanut pääsemään Ketterän vauhtiin mukaan. Vieraiden todella aggressiivinen karvauspelaaminen esti kotijoukkueen hyökkäyksiinlähdöt melko tehokkaasti eikä kunnollista loppukiriä oikeastaan edes saatu aikaiseksi.

Kaksi ylivoimamahdollisuuttakin KOOVEElla oli, mutta niissäkään ei tulosta saatu aikaiseksi. Ketterä puolestaan onnistui vielä kertaalleen maalinteossa, kun Santeri Salmela pääsi kaunistelemaan loppulukemiksi 1-4.

KOOVEEn pelit jatkuvat perjantai-iltana Savonlinnassa, jossa pässipaitainen SaPKo isännöi ottelua. Seuraava kotiottelu on puolestaan ensi viikon perjantaina, jolloin Joensuun Kiekko-Pojat saapuu Hakametsään. Tervetuloa kannustamaan KOOVEE silloin kotivoittoon!