KOOVEE kaatoi kärkiottelussa IPK:n, ratkaisu saatiin vasta voittomaalikilpailun kautta

koovee – ipk   5 – 4 ( 2-1, 0-2, 2-1, 0-0,1-0) VL

Kahden kärkijoukkueen ottelusta odotettiinkin vauhdikasta, mutta ainakin KOOVEE:n alun vauhti pääsi yllättämään IPK:n. Viidessä minuutissa oli KOOVEE siirtynyt jo 2-0 johtoon, Eetu Päkkilän ja Miika Heikkilän osumilla. Vasta tämän jälkeen sai IPK koneensa käyntiin ja Julius Rantaeskola kavensikin lähes välittömästi tilanteeksi 2-1. Tämän jälkeen molemmat saivat luotua hyviä maalintekopaikkoja, mutta lisämaaleja ei kuitenkaan nähty. Vieraat pääsivät kahteenkin otteeseen kokeilemaan ylivoimalla tasoitusmaalin tekemistä, mutta KOOVEE-puolustus selvitti tilanteen. Heikkilä näytti muille mallia blokkaamalla erittäin kovan kudin ja jääden vielä taistelemaan alivoimaa.

Toinen erä oli jatkumoa siihen, mihin avauserässä jäätiin. IPK oli piirun verran terävämpi ja liikkuvampi ja KOOVEE joutui enemmän olemaan puolustuskannalla. Erän puolenvälin jälkeen pääsi vieraiden ranskalaispuolustaja Hugo Gallet iskemään tasoitusmaalin ohi hyvin pelanneen Eetu Mäkiniemen. IPK meni myös johtoon toisessa erässä, kun KOOVEE pelasi vajaalla väärästä vaihdosta tulleen jäähyn myötä. Mäkiniemen torjunnasta pääsee Jere-Matias Alanen iskemään täysin vapaasti maalin edestä johto-osuman.

Päätöserässä näyttää siltä, ettei KOOVEE pystyisi vastaamaan IPK:n kovaan luisteluun. Vasta kun KOOVEE pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimaa, sai isäntäjoukkue tulosta taululle. Markus Västilä tasoittaa juuri samalla sekunnilla kun IPK:n ensimmäinen jäähy päättyy tilanteeksi 3-3. IPK kaataa kuitenkin kylmää vettä KOOVEE:n niskaan heti seuraavassa vaihdossa, kun isäntien puolustus hiukan hölmöilee ja Niki Koskinen pääsee iskemään vieraat jälleen johtoon. KOOVEE ei kuitenkaan luovuta, vaan Miro Nalli napauttaa tarkalla laukauksella tasoituksen ja ratkaisua lähdetään lopulta hakemaan jatkoajalta.

Jatkoajalla molemmilla joukkueilla on paikkansa, mutta tulostaululle asti saada merkintöjä, vaan voittajaa joudutaan etsimään voittolaukauskilpailun kautta. Mäkiniemi KOOVEE:n maalilla on ohittamaton kun puolestaan Anton Ollikainen sekä Päkkilä onnistuvat omissa yrityksissään. Näin KOOVEE nappaa kärkiottelusta kaksi pistettä ja kaventaa IPK:n etumatkaa pisteen verran.