KOOVEE jatkoon Suomen Cupissa

KOOVEE jatkoon Suomen Cupissa

KOOVEE kaatoi vahvan K-Vantaan kotiluolassaan 3-2 (2-0, 0-0, 1-2) ja eteni jatkoon Suomen Cupissa.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti molempien joukkueiden pyrkiessä ottamaan ohjia käsiinsä. Reilun kahden minuutin jälkeen KOOVEE onnistui karvaamaan kiekon hyökkäysalueella ja sen seurauksena saatiin rakennettua loistava maalintekopaikka Kim Strömbergille, joka myös pisti kiekon varmasti ohi Juho Ratilaisen.

Vieraat pystyivät ajoittain voimakkaalla karvauspelillään pitämään kiekkoa KOOVEEn päädyssä ja luomaan painetta, mutta laukaukset tulivat kauempaa eikä Tomi Risteliltä herunut juurikaan irtokiekkoja. KOOVEE pystyi luomaan useitakin hyviä tilanteita vieraillessaan vantaalaisten alueella. Reilun kahdeksan minuutin jälkeen, molemmilla joukkueilla ollessa vaihto kesken, KOOVEE onnistuu riistämään kiekon hyökkäysalueen kulmassa ja vaihdosta tuleva Jaska Ojanperä löydetään aivan vapaana siniviivalta. Vaikkei hän suoraan syötöstä pääsekään laukomaan, onnistuu hän tarkalla rannelaukauksella sivaltamaan kiekon matalana etukulmaan ja siirtämään isännät jo kahden maalin johtoon.

Kahdesta takaiskumaalista sisuuntunut K-Vantaa sai uutta puhtia pelaamiseensa ja alkoi ottamaan enemmän otetta pelistä. Hiukan fyysisempänä joukkueena he pääsivät voittamaan enemmän kaksinkamppailua ja KOOVEElle jäi enemmän puolustava ja rikkova rooli. KOOVEEn puolustuspelaaminen oli kuitenkin hyvää eikä vieraita päästetty maalintekoon edes ylivoimalla.

Toinen erä oli tuskin päässyt alkuun, kun KOOVEElle tarjoutui tilaisuus jatko-osumaan ylivoimalla. Varsinkin kun jo puolen minuutin kohdalla vantaalaiset saivat toisenkin jäähyn. Edes kahden miehen ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Lähimmäksi pääsi Santeri Sillanpää tolppalaukauksellaan.

Myös K-Vantaalle tarjottiin mahdollisuutta avausosumaan ylivoimalla, mutta KOOVEEn tiivis alivoimapelaaminen onnistui pitämään vieraat nollilla. Huolimattomasti pelattu tilanne hyökkäyspäässä aiheutti KOOVEElle lähes heti perään toisen alivoimatilanteen. Tällä ylivoimalla vantaalaiset saivat jo luotuja vaarallisiakin tilanteita KOOVEEn maalille, mutta mainiosti pelannut maalivahti Risteli sai kiekon pidettyä maaliviivan paremmalla puolen. Tolppalaukaukset K-Vantaa onnistui kuitenkin tasoittamaan.

KOOVEEn Miika Rissanen pääsi kertaalleen yrittämään hyvästä paikasta lisämaalia, mutta oli pahaksi onnekseen selkä maaliin päin, eikä lusikkapuolen laukaus aivan löytänyt tietään perille. Muutoin erä oli pitkälti vieraiden painostusta, mutta KOOVEE onnistui pitämään heidät kuitenkin poissa pahimmilta tekopaikoilta. KOOVEEllakin oli omat paikkansa erässä, mutta se lopullinen terävyys maalintekopaikoissa jäi puuttumaan.

Lähimmäksi maalintekoa vierailta pääsi puolustaja Joel Pyykkönen, jolle saatiin pelattua aivan avoin maalintekopaikka. Nimensä jo lehdissä nähnyt Pyykkönen joutui kuitenkin pettymään, sillä Ristelin ilmiömäinen heittäytyminen viime hetkellä kiekon eteen nollasi tilanteen upeasti.

Kolmannen erän alkuun vieraat tulivat rytinällä tarkoituksenaan saada maalitili avattua. Fyysistä ylivoimaansa melkoisen kovillakin otteilla korostaen vantaalaiset saivatkin paineen pidettyä KOOVEEn alueella. K-Vantaa yritti kovalla maskilla estää Risteliä näkemästä kiekkoa, mutta niin vain sieltä aina jokin suojus onnistui kiekon eteen löytymään.

Kunnes erän puolessa välissä vieraiden kova painostus tuotti tulosta ja Jussi Pelto-Arvo onnistui iskemään kavennusmaalin ja tilanteeksi 2-1. Tilannetta oli jo edeltänyt yksi ylärimaan osunut veto ja muita läheltä piti -tilanteita. KOOVEE ei pystynyt oikein rikkomaan vieraiden peliä tarpeeksi ja joutuikin pelaamaan lähes koko ajan ilman kiekkoa omalla alueella.

Erän ensimmäisen paineen vieraiden alueelle saanut KOOVEE olikin heti tehokas ja Ville Saloranta pääsi laittamaan maalivahti Ratilaiselta pudonneen kiekon tyhjään maaliin.

Hetki KOOVEEn maalin jälkeen vantaalaisten Pyykkönen ajettiin suihkuun ruman taklauksen jälkiseurauksena. Vieraille myös viiden minuutin jäähy, joka ei varmastikaan ollut K-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiän suunnitelmissa. KOOVEE ei kuitenkaan saanut oikein minkäänlaista ylivoimapeliä käyntiin, vaan vaarallisimmat tilanteet nähtiin isäntien maalilla.

Reilu 2 minuuttia ennen loppua vieraat ottivat maalivahdin pois, tasoittaen kenttäpelaajien määrän näin ollen. Tämä tuottikin vieraille kavennusmaalin, kun Tyko Karjalaisen laukoma kiekko leijui KOOVEEn maalin sisään. Edelleen ilman maalivahtia pelannut K-Vantaa ei päässyt jäähyn aikana enää hätyyttämään KOOVEE maalia. Viimeisen puoli minuuttia vieraat pääsivät yrittämään tasoitusta 6-5 ylivoimalla. Tuon ajan vieraat saivatkin pidettyä paineen alueella, mutta tasoitusmaalia eivät kuitenkaan saaneet tehtyä.

Hiukan yllättävästi joukkueen ainoat loukkaantumiset tapahtuivat vaihtoaitiossa. Kapteeni Jesper-Juhani Ilvessuo sai kiekon pahasti korvaansa istuessan vaihtoaitiossa. Hän joutuikin jättämään pelin kesken ja käymään ottamassa katu-uskottavuutta lisääviä tikkejä itseensä. Huoltaja Jari Saloniemi puolestaan pääsi näyttämään nopeita refleksiään torjunalla yhden kiekon upeasti vaihtoaitiossa. Hänkin hiukan loukkasi kättään, mutta tyypilliseen tapaan ainoastaan ravisteli hiukan ja jatkoi hommiaan.

KOOVEEn voitto tarkoitti sitä, että joukkue etenee Suomen Cupissa puolivälieriin. Seuraava vastustaja arvotaan vielä tämän viikonlopun aikana.

päävalmentaja Juha Pajuojan mietteet pelin jälkeen:

  • Ensimmäinen kokonaisvaltainen esitys meiltä, kyllä olen tyytyväinen. Pelattiin tiivis 60 minuuttinen ja puolustettiin koko joukkueena todella hyvin
  • Ottelun alkuun taas satsattiin ja se tuotti tulosta. Naapurilla oli kuitenkin muutama päivä edellispelistä, kun taas me oltiin eilen pelattu hyvä peli.
  • Varsinkin keskustaa pystyttiin puolustamaan hyvin, vieraat joutuivat tulemaan koko ajan laitoja pitkin eivätkä oikein päässeetkään tekopaikoille. Ylivoimahyökkäyksiäkään eivät saaneet kuin yhden koko pelissä
  • Tämä on se tapa, millä me tulemme pärjäämään kovassa sarjassa. Tiivis puolustaminen koko joukkueella, sillä me tulemme pisteitä ottamaan

Maalit ja torjunnat:

2.32 Kim Strömberg (Alex Hukki – Valtteri Peltonen) 1-0

8.28 Jaska Ojanperä (Santeri Sillanpää – Kim Strömberg) 2-0

50:44 Jussi Pelto-Arvo (Pekka Niemimaa – Riku Tiainen) 2-1

53.36 Ville Saloranta (Kristian Tikka – Jaska Ojanperä) 3-1

58:27 Tyko Karjalainen (Pekka Niemimaa) 3-2 AV IM

Tomi Risteli 13+15+15=43 torjuntaa

Juho Ratilainen 5+17+4=26 torjuntaa

Tiedotamme heti jatkopeleistä, kun arvonta on tehty ja ohjelma julkaistaan.