Kausiennakko: KOOVEE is back to stay!

Kausiennakko: KOOVEE is back to stay!

KOOVEE halukas pysymään Mestiksessä

Yksi suomalaisen jääkiekkoilun legendaarisimpia joukkueita on palannut Mestis-kartalle! Tampereen KOOVEE täyttää kauan kaivatun tilauksen kaupungin Mestis-joukkueesta.

KOOVEE on halunnut rakentaa joukkuettaan maltillisesti, mutta kuitenkin niin, että sarjassa pysyminen on realistista. Joukkueeseen on hankittu nuoria ja eteenpäin pyrkiviä pelaajia, jotka hyvässä valmennuksessa ja isossa roolissa saavat mahdollisuuden näyttää kykynsä. Yhteistyö Ilveksen kanssa mahdollistaa lainapelaajien saamisen kauden otteluihin, mutta tärkeämpänä KOOVEEssa nähdään pelaajapolun mahdollisuus Mestiksestä Liigaan. ”Kyllä me pystymme tarjoamaan hyvän näyteikkunan motivoituneelle pelaajalle. Hän on koko ajan kahdenkin liigaseuran silmien alla antamassa näyttöjä” sanoo hallituksen puheenjohtaja Vesa Leinonen. ”Pyrimme kasvattamaan yhteistyökumppanien verkostoa, jotta saamme luotua myös taloudellisesti hyvät olosuhteet pelata tällä sarjatasolla Tampereella. Olemme tulleet Mestikseen pysyäksemme ja sen eteen tehdään nyt töitä”   Leinonen jatkaa.

Maalivahtiosasto kunnossa

KOOVEEn maalivahtivalmentaja Jere Myllyniemi voi suhteellisen levollisin mielin lähteä kauteen. Joukkueen maalivahtiosasto on näyttänyt syksyn harjoituspeleissä olevan kunnossa. Tomi Risteli on jatkanut maagisia torjuntataitojaan ja on selvästi yksi sarjan parhaista maalivahdeista. LeKistä saapunut Lassi Yrjölä on aikaisempina Mestis-vuosinaan osoittanut olevansa vähintäänkin loistava kakkosvahti ja on valmiina haastamaan Ristelin ykköstorjujan paikalta. Kaksikon takana näyttöpaikkaa hamuaa Niilo Koskinen, joka on jo edelliskausilta tuttu veräjänvartija.

Puolustuksessa nuorekkuutta sekä potentiaalia

Ennakoissa KOOVEEn heikoimmaksi lenkiksi arvioitu puolustus saattaa yllättää asiantuntijat kaikista eniten. Riveissä on pelaajia, joilta löytyy potentiaalia nousta kunnolla esille. Espoosta saapunut Erno Hopponen kiinnosti muutamia liigaseurojakin, mutta hän halusi tulla KOOVEEseen isoon rooliin. Kauheasti ei yllättäisi, vaikka hän pääsisi jo tälläkin kaudella haistelemaan liigapelien ilmapiiriä yhteistyökumppanin riveissä. Hyökkäyspeliä hyvin tukeva Jaska Ojanperä saattaa olla puolustajien pistepörssissä kärkipäässä, kun taas luotettava Jesper-Juhani Ilvessuo tuo ison kokonsa myötä voimaa puolustuspäähän. Puolustuspäässä saatetaan nähdä myös useampiakin Ilveksen lainapelaajia. Puolustajien peluutuksesta vastaava valmentaja Mikko Manninen osaa loistavasti käsitellä lupaavia puolustajiaan ja kehitystä on varmasti luvassa.

Hyökkäyksessä yllätyksellisyyttä

KOOVEE tuskin on sarjan eniten maaleja tekevä joukkue, mutta joukkueella on valttikorttina nimenomaan yllätyksellisyys sekä näyttämisen halu. Hyökkäyskalustossa on useita ensimmäistä kertaa kunnon näyttöpaikan saavia pelaajia. LeKistä siirtynyt Alex Hukki on harjoitusotteluissa esittänyt olevansa paitsi hyvä maalintekijä, myös loistava pelinrakentaja. Vielä kun yhteispeli ketjukavereiden kanssa alkaa rullaamaan kunnolla, voidaan pisteitäkin odotella roppakaupalla. Kristian Tikka ei oikein saanut KeuPassa kunnon näyttömahdollisuutta, mutta KOOVEEssa on iso rooli tarjolla. Niki Huovinen ja Ville Saloranta tulevat myöskin olemaan korkealla sisäisessä pistepörssissä. Ison KOOVEE-sydämen omaava joukkueen kapteeni Ville Lehtonen on tärkeä pelaaja niin kaukalossa kuin pukukopissakin. ”Kyllähän tämä omalla kohdalla tuntuu melkoiselta palkinnolta päästä vihdoin pelaamaan kasvattiseurassa Mestistä” Ville kertoo. ”Mennään peli kerrallaan, pienissä sykleissä eteenpäin ja opitaan koko ajan lisää” kapteeni jatkaa. Vielä jos joukkueessa käväissyt Kim Strömberg saataisiin jäämään joukkueeseen tuomaan kokemusta ja pelikäsitystä, niin KOOVEE olisi päävalmentaja Juha Pajuojan käsissä yllätysvalmis myös hyökkäyspäässä. Mielenkiintoinen tryout-pelaaja Mark Rozanov on ainakin harjoitusten perusteella oiva lisä KOOVEEn sentteriosastolle.

Mestis on kotimaisen kiekkoilun korkeakoulu

Pitkän linjan jääkiekkomiehenä Pajuoja on vahvasti sitä mieltä, että Mestis on loistava kasvupaikka nuorelle pelaajalle matkalla menestykseen. ”Kirjoitin jo yli 20 vuotta sitten Kiekkolehteen artikkelin, jossa sanoin silloisen I-Divisioonan olevan kotimaisen jääkiekkoilun korkeakoulu. Jokaisessa ammatissa on paikkansa opetella työn vaatimat perusteet, ja Mestis on sitä tällä hetkellä. Täällä kasvetaan jääkiekkoilijaksi” Pajuoja kertoo. ”Mielestäni Liiga pitäisi avata ja antaa mahdollisuus niihin tuhkimotarinoihin, joita suuri yleisö kaipaa. Täytyisi vaan löytää jokin ratkaisu siihen, että taloudelliset seikat eivät olisi esteenä, vaan urheilullisuus ratkaisisi kuka missäkin sarjassa pelaa. Toinen asia on sitten miettiä, onko Liigassa jo nyt liian monta joukkuetta. Ehkä sieltä muutaman joukkueen karsiminen nostaisi molempien sarjojen tasoa sekä yleisön mielenkiintoa” hän jatkaa.

Seurajohto valppaana reagoimaan

GM Juha Järvenpään sähköposti täyttyy pelaaja-agenttien tarjoamista pelaajista. Imua Tampereelle on paljonkin, mutta aivan ketä tahansa seura ei halua edes näytille ottaa. KOOVEE halua ensin rauhassa kartoittaa miten kausi lähtee nykyisellä rosterilla liikkeelle ja miten yhteistyöseuran kanssa pelaajaliikenne etenee. Muutamia kotimaisiakin pelaajia on vielä ilman pelipaikkaa ja osa heistäkin on alustavia yhteydenottoja jo tehnyt. Ulkomaisia pelaajia, varsinkin itänaapurista, tarjotaan päivittäin. Seurajohto haluaa pysyä sarjassa ja on varmasti ”antennit pystyssä” valmmina nopeisiinkin ratkaisuihin.

Tule, näe ja koe KOOVEE Hakametsässä

Jääkiekko on parasta paikan päällä, joten varmista paikkasi Hakametsän halleista. Raikasta ja ennakkoluulotonta peliä esittävä KOOVEE on valmis valloittamaan sinunkin sydämesi!

Puna-musta-keltainen tarvitsee sinunkin tukeasi, osoita tukesi ja saavu hallille kannustamaan!

Sarja-avaus perjantaina 28.9. klo 18.30 Hakametsän hallissa, vastassa LeKi Lempäälästä.

Vältä ruuhkat ja hanki pääsylippusi ennakkoon Seat 4 Me:n kautta: https://www.seat4.me/tapahtumat/koovee