KARMEA ENSIERÄ KOSTAUTUI KOOVEELLE

KOOVEEn ainakin piti lähteä otteluun hyvin valmistautuneena, mutta Ketterä kaatoi kylmää vettä niskaan heti alkusekunneilla. KOOVEE hukkaa kiekon omalla alueellaan ja Ville Vainikainen iskee kiekon ohi Tomi Ristelin kun ainoastaan kymmenen sekuntia oli ottelua ehditty pelata.  KOOVEE yritti heti päästä takaisin peliin mukaan, mutta tulos oli päinvastainen. Ketterä riistää kiekon omalla alueellaan ja lähtee nopeaan 3-3 -hyökkäykseen. Tilanteessa KOOVEE jättää vastustajan kultakypärä Aku Kestilän aivan vapaaksi keskisektorille, ja hänellä on helppo työ laittaa kiekko maaliin aivan avopaikasta. Tässä kohtaa Juha Pajuoja ottaa aikalisän ja herättelee joukkuettaan peliin. KOOVEE saikin hiukan paremmin otetta pelistä, mutta pääsääntöisesti Ketterä pystyi kiekkoa pitämään. Vielä kun KOOVEE lahjoittaa kiekon omalla alueellaan vieraiden Joona Jääskeläiselle, joka pistää kiekon pömpeliin, korostuu isäntien hulimattomuus omalla alueella konkreettisesti. Erän lopussa KOOVEE nostattaa tunnelmaa tekemällä ylivoimalla hienon maalin. Sen viimeistelee kultakypärä Ville Saloranta.

Erätauolla KOOVEEn pukukopissa on varmasti puhuttu tiukkaan sävyyn, sillä joukkue tulee selvästi paremmalla liikkeellä sekä asenteella toiseen erään. Ketterä kuitenkin onnistuu maalinteossa, kun siirtää vieraat jo 1-4 johtoon. Kuten niin monesti on nähty, ei KOOVEE kuitenkaan luovuta kesken pelin. Vajaa minuutti vieraiden osumasta, kaventaa Julius Valtonen upeasta Eero Savilahden syötöstä. Eikä seuraavaakaan osumaa tarvitse odottaa kuin pari minuuttia, kun Saloranta iskee illan toisen osumansa ja KOOVEE on jo noussut maalin päähän.

Kolmas erä ei ala KOOVEEn kannalta kovin hyvin, sillä vieraiden Valtteri Niemi onnistuu maalinteossa reilun kolmen minuutin pelin jälkeen. KOOVEE kyllä yrittää kavennusta tosissaan, mutta Ketterän puolustus onnistuu pitämään isännät poissa vaarallisilta tekopaikoilta. KOOVEElta puuttuu tietynlainen röyhkeys ja suoraviivaisuus hyökkäyspelistä eikä se pysty edes ilman maalivahtia pelatessaan kavennusmaalia tekemään.

Päävalmentaja Pajuoja oli luonnollisesti pettynyt ottelun jälkeen. Häntä harmitti paitsi nuo lahjamaalit, niin myös osan pelaajien asennoituminen ottelun aikana. Nuori joukkue maksaa nyt oppirahoja oikein kovalla kädellä, mutta mitäänhän ei ole vielä menetetty. “Kausi on vielä nuori, meillä on paljon aikaa oppia ja nousta joukkueena sarjan tasolle” Pajuoja huomauttaa.