Kärkiottelu päättyi KOOVEE:n juhliin, kärkeen palannut joukkue pelasi kurinalaisesti

KOOVEE – TUTO  4- 1 (0-0, 3-0, 1-1)

Ottelu alkoi hienoisella vieraiden painostuksella ja KOOVEE:lla kestikin lähes seitsemän minuuttia saada ensimmäinen laukaus kohti TUTO:n maalia. Tämän jälkeen ottelu tasaantuikin ja aaltoili päädystä toiseen vauhdikkaasti. TUTO pääsi kertaalleen kokeilemaan ylivoimaakin, mutta hyvätkin yritykset kilpistyivät maalivahti Kristian Tammisen loistotorjuntoihin. TUTO pystyi hiukan isäntiään paremmin pitämään kiekkoa kontrolloidusti hallussaan, mutta KOOVEE:lta puolustus pelasi kurinalaisesti. KOOVEE:n vauhdikkain hyökkäysketju oli nuorten miesten Miro Nalli – Erik Ahopelto – Eetu Päkkilä vitja, joka nuoruuden innolla löi painetta vieraiden maalille. Maalia eivät saaneet kumpikaan joukkue tehtyä, joten tauolle mentiin tilanteessa 0-0.

Toinen erä alkoi puolestaan KOOVEE:n painostuksella ja TUTO joutui välittömästi rikkomaan jäähyn arvoisesti. Ainoastaan 19 sekuntia ehtii jäähyä kulua, kun illan avausmaali näkee päivänvalon. Anton Ollikainen siirsi kiekon ohi hyvin pelanneen Samu Lonkilan. Puoli minuuttia tästä ja TUTO rikkoi jälleen. Nytkin KOOVEE rankaisi nopeasti ja Miika Heikkilä pääsi iskemään kauniisti kiekon verkkoon. Koko erän oli KOOVEE hallitsevampi osapuoli ja pelin painopiste pysyi turkulaisten päädyssä. Kaikki neljä hyökkäysketjua pystyivät rakentamaan peliä mallikkaasti, eikä TUTO päässyt lainkaan avauserän vauhtiinsa. KOOVEE näytti, että osaavat myös täysilukuisina maalinteon. Eetu Päkkilä viimeisteli erän loppulukemiksi 3-0.

Kolmanteen erään TUTO tuli jälleen paremmalla liikkeellä, mutta kurinalaisesti pelannut KOOVEE pystyyi jäädyttämään vieraiden maalintekoaikeet. Edes ylivoimalla eivät turkulaiset onnistuneet yllättämään Tammista, joka pelasi kuin hurmiossa maalillaa. Nalli puolestaan pääsi läpiajosta rikottunakin iskemään kiekon maaliin. KOOVEE pystyi vyöryttämään pitkiäkin hyökkäyksiä turkulaisten päädyssä, mutta näyttävät pyöritykset eivät tuottaneet enää tulosta. TUTO onnistui pilaamaan Tammisen nollapelin nelisen minuuttia ennen loppua. KOOVEE jäähyili loppuerän ja TUTO yritti ilman maalivahtiakin, mutta Tammista ei toistamiseen enää yllätetty. Näin lopputulokseksi kirjattiin 4-1.

KOOVEE nousee voitollaan jälleen sarjakärkeen. Seuraava ottelu pelataan perjantaina Heinolassa, missä Peliitat isännöi KOOVEE:ta. Seuraava kotipeli puolestaan pelataan Hakametsässä sunnuntaina 13.10. Vieraaksi luistelee RoKi ja ottelu alkaa klo 17.00.