Avauserä koitui KOOVEElle kohtalokkaaksi

TUTO – KOOVEE 6-2 (3-0, 2-2, 1-0)

KOOVEE aloitti pelin Turussa erittäin pirteästi. Ensi minuuttien aikana se hallitsi peliä ja sai luotua tilanteita turkulaisten maalille. Tämä vielä korostui ylivoimalla, joka kuitenkin katkesi omaan jäähyyn ennen tuloksen syntymistä. Tuo tilanne myös käänsi ottelun kulun täysin ja ote siirtyi TUTO:lle. Tasavajaalla Roope Ranta vei isännät johtoon ja hetki tästä loukkasi maalilla torjunut Verneri Virtanen itseään.

Kotijoukkueen toinen maali merkittiin Mikke Levolle, jonka laukoma kiekko muutti suuntaa KOOVEEn pelaajan mailasta, eikä maaliin luistelleelle Joonas Valtoselle jäänyt enää reagointiaikaa riittävästi. Kolmannen osumansa turkulaiset saivat aikaiseksi ylivoimalla, kun Olli Valtola pääsi nostamaan kiekon läheltä ylös.

Toiseen erään KOOVEE sai jälleen pelinsä kulkemaan, mutta jäähyt rikkoivat peliä liikaa. Maalinteossa onnistuikin ensiksi TUTO, kun tasavajaalla Levo sai hakata kiekon Valtosen suojuksista maaliin. KOOVEEn kuparisen rikkoi ylivoimalla Vili-Jesper Koivula tarkalla laukauksellaan. Syöttöpisteet merkittiin Jani Nymanille sekä Jeremi Wehmakselle.

KOOVEE nousi jo kahden maalin päähän, kun kolmikko Nikolai Hakala – Joona Korhonen – Jani Nyman iskivät suoraan hyökkäyspään b-pistealoituksesta kiekon maaliin. Hyvän kirin katkaisi kuitenkin isäntien Ranta, jokapääsi iskemään omat karansa läpiajon päätteeksi ohi Valtosen.

Kolmanteen erään KOOVEE sai jälleen hallinnan itselleen ja pystyi pitkiäkin hyökkäyksiä muodostamaan. Maalintekoon joukkue ei kuitenkaan enää pystynyt. Parisen minuuttia ennen summeria onnistui isäntien Valtteri Virtanen vielä kaunistelemaan numeroiksi 6-2.

KOOVEE saa revanssin TUTO:sta heti huomenna, sillärunkosarjan päätöskierroksella on turkulaisten vuoro vierailla Hakametsässä. Klo 17 alkavassa ottelussa on vierailla edelleen paljonkin panosta ottelussa, sillä heillä on vielä mahdollisuus nousta karsintasarjan paikasta pudotuspeleihin. He ovat tällä hetkellä kaksi pistettä K-Vantaata jäljessä.