Yhteistyöseurojen kohtaaminen päättyi junioreiden voittoon

KOOVEE:n ensimmäinen harjoitusottelu päättyi tappioon. Ilveksen A-juniorit olivat lukemin 5-2 parempia.

Ottelu alkoi Ilveksen lievällä painostuksella, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä paremmin KOOVEEpääsi peliin mukaan. Alussa näkyi miten Ilveksen pelaajien pelituntuma oli parempi kuin ensimmäistä peliään pelaavalla KOOVEElla.

Koovee onnistui saamaan kiekon Ilveksen maaliinkin, mutta tuomari tulkitsi kiekon menneen KOOVEE-pelaajan luistimesta. TV-hidastus kuitenkin osoitti kiekon menneen Ilves-pelaajasta maaliin. Tilanteesta tuomittiin Ilveksen Arttu Niemelle 2 minuutin rangaistus estämisestä. Ylivoima ei kuitenkaan tuottanut Kooveelle tulosta.

Reilun viiden minuutin kohdalla KOOVEEn Lauri Oksa passitettiin jäähyaitioon ja Ilves rankaisi lähes välittömästi. Lassi Korpela pääsi laukomaan suoraan Eppu Varjamon syötöstä avausmaalin maalivahti Niilo Koskisen ollessa voimaton tilanteessa.

KOOVEE tasoitti kuitenkin heti seuraavassa vaihdossa pelin 1-1:een. Miika Rissanen onnistui yllättämään Ilves-vahti Santeri Metsäsen hienon hyökkäyksen päätteeksi. Syöttöpisteet annettiin ansaitusti Alex Hukille sekä Niklas Sahalle.

Tämän jälkeen peli aaltoili päästä päähän, mutta Koovee joutui kolmasti alivoimalle. Boxissa kävivät Ville Lehtonen, Miika Rissanen sekä Jyri Raiskio. Näistä viimeisimmän aikana Ilveksen Miro Nalli onnistui tekemään johtomaalin ajassa 19.34 syöttäjinä Verneri Metsänen sekä Santeri Silvennoinen.

Erän torjunnat kirjattiin KOOVEEn Niilo Koskiselle 13 torjuntaa ja Ilveksen Santeri Metsäselle 8 torjuntaa.

Ilves luistelee voittoon

Toinenkin erä alkoi vauhdikkaamman Ilveksen määrätessä ottelun vauhdista. KOOVEEonnistui kuitenkin pitämään Ilveshyökkääjät poissa pahimmilta maalintekopaikoilta Niilo Koskisen hoitaessa mallikkaasti maalille asti tulevat kiekot. KOOVEElla oli hankaluuksia päästä omasta päädystä pois Ilveksen karvatessa aggressiivisesti. Avaussyötöt eivät meinanneet mennä perille tai ainakaan jäädä haltuun.

Ajoittain KOOVEEkin pääsi luomaan hyökkäyksiään Ilvespäätyyn, mutta vailla varsinaista tulosta. Kesken KOOVEEn painostusta onnistui Ilves ryöstämään kiekon ja Ville Pelttari sekä Roby Järventie vapauttivat Miro Nallin iskemään illan toisen maalinsa. Samat syöttäjät rakensivat Lauri Torikalle avopaikan, josta nuorukainen siirsi Ilveksen jo 4-1 johtoon. Kyseessä oli ylivoimamaali, sillä Tomas Dajcar oli saanut hiukan aikaisemmin jäähyn.

Erän torjunnat jakaantuivat tasan, sillä molemmille maalivahdeille merkittiin 9 torjuntaa.

Yritystä, muttei tulosta

Kolmas erä alkoi KOOVEEn hienoisella painostuksella ja Ilves joutuikin rikkomaan kahdenkin jäähyn arvoisesti. Lähes minuutin KOOVEE pääsi yrittämään kahdenkin miehen ylivoimalla, mutta se ei vielä tuottanut tulosta. Pirteästi pelannut Mikke Myrrä onnistui tarkalla rannelaukauksella yllättämään Metsäsen ja kavensi pelin lukemimsi 4-2. Syöttöpisteen tuohon maaliin sai Santeri Sillanpää.

Koovee jatkoi pirteää pelaamistaan, mutta hyökkäyspäässä otettu turha jäähy siirsi otteen Ilvekselle. Ilveksen ylivoima kilpistyi Niilo Koskisen mainioihin torjuntoihin ja Ilveksen ottaessa jäähyn, avautui KOOVEElle mahdollisuus kavennukseen. Myöskään Santeri Metsänen ei suostunut alivoimalla antautumaan.

KOOVEE yritti vielä kuudella kenttäpelaajalla ratkaisua, mutta kiekkoa ei aivan maaliin asti saatu lukuisista hyvistä yrityksistä huolimatta. Sen sijaan Ilveksen Lassi Korpela onnistui kiekon iskemään KOOVEEn tyhjään maalin ja lopputulokseksi kirjattiin 5-2.

Päätöserän torjunnat Niilo Koskinen 12 ja Santeri Metsänen 9

Juha Pajuojan kommentit ottelusta

-Ensimäiseksi peliksi tämä oli ihan kohtuullinen suoritus. Kyllä siellä näkyi harjoiteltujakin asioita. Alussa vähän jännitettiin pelaamista, mutta siitä päästiin ottelun edetessä eroon. Tiedettiin, että naapuri tulee heti alussa lujaa päälle ja mielestäni tyydyttävästi pystyttiin siihen vastaamaan. Oltiin kuitenkin itsekin liikkeellä aika nuorella joukkueella.

-Niilo Koskinen oli maalissa loistava, otti välillä aivan ratkaisevia koppeja kun taitava vastustaja pääsi myllyttämään pitempiäkin aikoja. Erikoistilannepelaaminen meillä ei oikein toiminut, mutta eipä sitä vielä ole ehditty harjoittelemaankaan.

-Tryout-pelaajilta kaivattiin luonnetta ja kaksinkamppailuvoimaa. Sitä ei ehkä ihan alussa tarpeeksi nähty, mutta parani selkeästi loppua kohden.

-Huomenna vastaan tulee LeKi eli mekin hiukan muokkaamme pelaavaa kokoonpanoa. Liikettä ja kaksin kamppailuvoimaa täytyy löytyä tämänpäiväistä enemmän, se on selvä.

Tehopisteet KOOVEE:

Miika Rissanen 1+0

Mikke Myrrä 1+0

Alex Hukki 0+1

Niklas Saha 0+1

Santeri Sillanpää 0+1

Niilo Koskinen 34 torjuntaa