Valmennuksen yhteenveto syyskaudesta

Tampereen KOOVEE päätti Suomi-sarjan syyskauden sunnuntaina upeaan kotivoittoon JHT:sta. Kilpa-Veljien saldona 26 ottelun jälkeen on 50 pistettä ja sarjataulukon kuudes sija.

Tauolle siirryttäessä KOOVEE on viiden ottelun voittoputkessa ja edellisestä yhdeksästä pelistä Dynamo on onnistunut saavuttamaan kahdeksan voittoa.

Päävalmentaja Jyrki Rantala, minkälainen syyskausi on takana?

– Syyskausi oli kaiken kaikkiaan todella vaiherikas ja värikäs meidän osalta. Harjoituspelit menivät ehkä liian hyvin, minkä myötä tuudittauduttiin turhan tyytyväisiksi sarjan alussa. Ei oltu tarpeeksi ahkeria ja nöyriä, minkä takia peli heittelehti ja omissa kolisi.

– Koko joukkue, pelaajat, johto, huolto mukaan lukien teki syksyn aikana kovasti töitä, että kurssi saatiin muutettua ja näyttäisi nyt, että siinä oltaisiin jollain lailla onnistuttu.

– Siinä mielessä kevättä ajatellen voitaisiin hieman luottavaisemmin lähteä. Paljon vielä peleissä panosta, mutta niin se pitää ollakin.

Syyskauden onnistujat?

– Syyskauden onnistumisena voidaan pitää hyökkäämistä tietyllä tavalla, sen jälkeen, kun saatiin se puolustuksen kanssa tasapainoon.

– Niminä voisi nostaa Teemu Torisevan: lyhyessä ajassa nöyrästi tekemällä hyökkääjästä kärkipakiksi.

– Maalivahti Tomi Risteli: lennosta joukkueeseen ja hyvillä esityksillä monta tärkeää voittoa.

Mika Niemi: paljon loukkaantumisia, mutta terveenä ollessaan joukkueen tärkein pelaaja. Antti Törmäsellä samaa kuin Niemellä.

Henri Sandvik ja Antti Hilden lämpenevät ja vielä entisestään parantavat. Jaakko Kerisalmen ja Jimi Palannon osalta sama kuvio.

– Kapteeni Jonne Riekon isoa taakkaa alakerrassa ei voi jättää korostamatta. Kaiken kaikkiaan monta muutakin pelaajaa pitäisi nostaa listalle.

Suomi-sarjan alkusarjaa on jäljellä neljä ottelua. Joukkueen kausi jatkuu loppiaisena Kalajoella ja seuraavana päivänä Uudessakaarlepyyssä. Millä mietteillä tuleviin viikkoihin ja sitä kautta tauon jälkeisiin JHT- ja Muik Hockey -peleihin?

– Kuten aiemmin tuli mainittua, niin tärkeät pelit jatkuvat ja tarvitaan pisteitä vielä, että pääsisimme ylempään loppusarjaan.

– Kalajoella on aina hieno pelata. Samoin uuden tuttavan Muikin vieraaksi on mielenkiintoista mennä.

– Harjoitellaan ja pelataan sopivassa suhteessa joulun aikana ja ollaan valmiita tammikuussa.

Terveiset kannattajille?

– Kaikille hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

 

SEURAAVA  KOTIPELI

  VS. S-Kiekko

KOOVEE – S-KIEKKO // SU 14.1. KLO 16.00 HAKA 2