Tylyjä vieraita Hakametsässä

Otteluraportti KOOVEE-LeKi perjantaina 17.8.2018

1.erä:

KOOVEE näytti heti alussa olevansa huomattavasti valmiimpi peliin kuin eilen. Varsinkin hyökkäyspelaamisessa KOOVEE oli pirteä, mutta palkkiota maalin muodossa ei kuitenkaan saatu. Osasyy tähän oli myös Kimmo Rautiaisen loistavat torjunnat LeKin maalilla.

LeKi näytti vaarallisuutensa varsinkin vastahyökkäyksillä. Kiekonriiston jälkeen joukkue pyrki suoraviivaisesti ylöspäin ja onnistui useasti yllättämään KOOVEEN puolustuksen. Keskialueen puolustamisessa KOOVEELLA oli suuria vaikeuksia ja LeKi pääsi todella nopeasti vyöryttämään hyökkäyksensä KOOVEEN alueelle.

Erän puolessavälissä KOOVEELLE sattui musta pariminuuttinen ja vieraat onnistuivat iskemään peräti kolme maalia isäntien verkkoon. Ensin Patrik Puistola iski irtokiekon sisään ja lähes heti perään Santeri Aalto teki saman. KOOVEELLE oli tulossa tilanteessa jäähy ja pelaajat jäivät odottamaan pillin vihellystä luullen kiekon olevan Lassi Yrjölän alla, mutta kiekko olikin pelattavissa. Seuraavassa vaihdossa isäntien heikko pakki-pakkisyöttö päästi Sami Moilasen iskemään kolmannen maalin läpiajosta.

Läpi erän LeKi oli kyllä terävämpi ja pystyi reagoimaan irtokiekkoihin KOOVEETA nopeammin. KOOVEEN Vili-Jesper Koivula oli terhakas hyökkäyspäässä, muttei hänkään onnistunut maalin teossa.

2.erä:

Toisen erän KOOVEE pääsi aloittamaan ylivoimalla ja saikin luotua hyviä tilanteita muttei kuitenkaan osumaa. Hiukan tämän jälkeen KOOVEELLE tuomittiin 17 sekunnin välein kaksi jäähyä ja Lekille tarjottiin mahdollisuutta lisäosumiin kahden miehen ylivoimalla. Vieraiden kiekonsiirtely oli kuitenkin niin hidasta, että KOOVEE pystyi estämään lisämaalien syntymisen.

Erän puolessavälissä otettu seuraava jäähy sitten jo kostautuikin. Nyt nopeammin kiekkoa liikuttanut LeKi onnistui maalinteossa kun Sami Moilanen iski illan toisensa osumansa ohjaamalla maalin edestä kiekon ohi Lassi Yrjölän.

Hyvin erän aloittanut KOOVEE joutui antamaan otteen vieraille mitä pidemmälle erä kulki. LeKi  onnistui vielä kertaalleen maalinteossa kun Matias Simontaipaleen epäonnistunut laukaus lirui aivan tolpan juuresta sisään.

KOOVEE sai vielä erän lopussa ylivoiman ja saikin luotua hyviä paikkoja, mutta tolppaa lähemmäksi maalia ei päästy.

3.erä:

Kolmas erä oli selvää LeKin hallintaa, ainoastaan Lassi Yrjölän hyvät torjunnat pitivät KOOVEETA pystyssä. Ylivoimalla nuori Patrik Puistola esitteli tarkkaa laukaustaan laukomalla kiekon kauniisti takakulmaan. Hetki tämän jälkeen pääsi Matias Lehtonen läpiajoon ja ampui tarkasti etu-yläkulmaan siirtäen vieraat 0-7 johtoon.

Peli pyöri yhä enemmän KOOVEEN päädyssä ja vieraat loivat jatkuvasti vaarallisia tilanteita. Vieraiden nuori toisen polven kiekkoilija Patrik Puistola viimeisteli hattutemppunsa ylivoimalla ohjaten aivan maalin edestä kiekon ohi Yrjölän.

Ottelun loppuvaiheella KOOVEE pääsi yrittämään maalintekoa ylivoimalla, hetken aikaa jopa viidelle kolmea vastaan, mutta ilman tulosta. Viimeisellä minuutilla vieraiden otettua jälleen jäähyn, otti KOOVEE myös maalivahdin pois pelaten ylivoimaa kuudella kenttäpelaajalla. Tämä toikin kauan kaivatun tuloksen, sillä Kristian Tikka onnistui rikkomaan kuparisen Vili-Jesper Koivulan ja Niki Huovisen syötöistä. Loppulukemat tylyt 1-8.

Loppuanalyysi:

Hyppy Suomi-sarjasta Mestikseen merkitsee myös nopeatempoisempaa pelaamista. Tässä KOOVEELLA on vielä harjoiteltavaa. Maalinedustapelaaminen sekä keskialueen puolustaminen ainakin kaipaavat lisäharjoittelua. Tosin, koska joukkue on käytännössä aivan kokonaan uusi, niin hyvään pelaamiseen vaaditaan paljon enemmän myös yhteisiä harjoituksia. Näitähän KOOVEELLA on vasta kourallinen takanapäin. Yli kuukausi aikaa tehdä töitä ennen sarjan alkua, joten missään nimessä nyt ei pidä tehdä hätäisiä johtopäätöksiä. Pelaajatkin nyt näkivät, mitä heidänkin täytyy pystyä parantamaan. Uskon että ensi perjantaina Nokian turnaukseesa nähdään jo parempi KOOVEE.

Tässä linkki ottelun tilastoihin: http://www.tilastopalvelu.fi/ih/gamereport/report/gamereport.php?gameid=11935

Seuraava kotipeli on lauantaina 25.8. klo 17-00. Vieraaksi luistelee TUTO Turusta, tervetuloa!

Anna oma panoksesi KOOVEELLE ostamalla edullinen kausikortti: http://www.tampereenkoovee.fi/ajankohtaista/kausikorttikampanjan-kautta-varattiin-212-korttia-tarjous-voimassa-viela-elokuun-ajan/