S-Kiekko – KOOVEE 0-1 ja.

S-Kiekko – KOOVEE 0-1 ja. 

(0-0, 0-0, 0-0, 0-1)
Maalit olivat tänään tiukassa Seinäjoella ja ensimmäinen maali nähtiin vasta jatkoajalla. Ottelua kommentoivat valmentaja Mikko Manninen ja upean nollapelin torjunut Niklas Nalli.
Mikko Manninen toivoi puolustuksen olevan huomenna vähintään tämän päivän tasoa:

1. Mitä sinulla on päällimmäisenä mielessäsi tästä pelistä?
– Vaikea peli ja tosi tasainen. Kyllä näki, että toi vastustaja pelasi vähän niin kuin elämästä ja kuolemasta, se näkyi tossa pelaamisessa. Tietenkin 1-0 voitto meiltä tälleen vieraskaukalosta jatkoajalta, se on ihan hyvä suoritus.

2. Mitä mieltä olit maalivahtipelistä?
– (naurahdus) Nollapeli, eiköhän se nyt kerro kaikkee.

3. Oliko puolustuspelaaminen hyvää tänään?
– Oli se totta kai, kun ei päästetty yhtäkään maalia. Kyllä siä semmoisia pieniä juttuja paljon on, välillä äijät hukkuu omissa ja sitten taas hyökkäysalueella se pelin alla oleminen, että meillä olis aina se kolmas hyökkääjä puolustusvalmiina siinä. Siinä on vielä hakemista ja tiivistämistä, sitä pitää saada paremmaksi. Sitten kun tossa playoffseissa tulee kovempi joukkue vastaan, niin ne kyllä noista paikoista myös laittaa sisään. Se on ihan matemaattinen fakta. Eteenpäin, kyllä siellä jo vähän blokattiin laukauksia sun muuta, niin kyllä siihen täytyy tosi tyytyväinen silti olla. Vähän vaan hiotaan ja tiivistetään sitä, niin saadaan sitä vielä paremmaksi.

4. Mitkä asiat onnistuivat hyvin tänään?
– Tosi vaikee erotella, se oli tosi sekava peli. Se puolustuspelaaminen, nolla maalia tänään. Alivoimapeli oli hyvää, ei kaverilla oikeastaan ollut edes vaarallisia paikkoja. Kyllä se täytyy mennä se puolustus edellä, yksi maali tehtiin, niin ei se hyökkäyspelaaminen sillon hirveen tehokasta ollut, paikkoja kyllä oli. Kyllä se puolustuspelaaminen oli tärkein.

5. Teillä oli tänään mukana juniorit Niko Kuivaniemi ja Juho Painilainen, miten he onnistuivat?
– Hyvin onnistu! Kyllähän varsinkin pakilla, Kuivaniemellä, niin sillon kun on kiikarit taulussa, ettei oo miinuksia, niin kyllä sillon on hyvin onnistunut. Tosi ennakkoluulotonta pelaamista. Painilaiselle ei hirveän montaa vaihtoa tullut, pääsi kolmannessa erässä muutamaan vaihtoon, mutta tosi energinen ja yritteliäs ja hyvä taklaus. Kyllä meillä hyvä luotto niihin on, että ne pystyy tossa pelaan ja hienoa nähdä, että ne pääsi peliin heti noin hyvin mukaan.

6. Teillä on heti huomenna JHT vastassa, millaisia asioita siihen täytyy painottaa?
– No kyllähän siis tulee ihan eri tason vastustaja, sarjakakkonen ja siinä voi myös olla potentiaalinen puolivälierävastustaja, että kyllä siinä asetelmia haetaan myös tietyllä tavalla. Hoidetaan toi palautuminen tästä nyt hyvin, ollaan huomenna sit tuoreena. Mutta ei ihan hirveesti tarvii sillain jäpittää, lähdetään hyvällä rennolla fiiliksellä, muttei silti leikitä. Ei meidän tarvii silti jännitellä mitään. Erilainen peli, mutta toi puolustaminen, puolustusasenne pitää olla vähintään samanlainen, sen pitää olla monta piirua parempi, ehkä se on se, mikä olis huomiselle tärkeintä.

6. Miksi huomista peliä kannattaa tulla katsomaan?
– Viimeinen runkosarjapeli tietenkin ja ollaan Hakametsässä. Tänään hyvä voitto. Meillä oli tässä kokoonpanossa taas pari uutta A-junnua. On hienoa, että toi meidän seuran junioripuoli pystyy tuottaan kummiskin tuolta A-junnuista pelaajia, uusia tuttavuuksia. Vastustaja tietenkin on tosi hyvä ja kiekollinen, että kyllä varmasti on tosi tasainen kiekkoilta tulossa.

Niklas Nalli otti 34 tärkeää torjuntaa, mikä riitti tänään nollapeliin:

1. Pelasit ensimmäisen nollapelin tällä kaudella, miltä se tuntui?
– No joo, ei niitä oo kyllä tässä muutamaan vuoteen tullut, että olihan se kiva pelata nollapeli, että ei niitä oo tässä uralla liikaa ollut.

2. Miten joukkue mielestäsi pelasi tänään?
– No hyvin kyllä puolustettiin, että ei ne päässyt hirveesti siitä keskustasta ampuun, aika paljon tuli kulmista ja ne on vähän kuitenkin helpompia sitten kun siitä maalin edestä. Hyvin puolustettiin.

3. Minkälainen kausi sinulla on ollut?
– Noo… Ei tässä nyt ihan liikaa kuitenkaan pelejä oo tällä kaudella ollut. Toivottavasti tässä loppukaudesta pääsis pelaan vähän enemmän playoffeja kohti.

4. Mitä odotuksia sinulla on keväästä?
– No totta kai sitä haluais mennä playoffseissa tosta puolivälieräsarjasta eteenpäin ja siitä sitten kattoo miten meillä menee. Voittoja tietenkin.

5. Teillä on huomenna JHT vastassa, mitä ajatuksia siitä?
– Se on hyvä joukkue, että taitaa olla siellä toisena sarjassa, että varmaan kova peli tulee. Se voi olla, että playoffseissa ne tulee vastaan.

6. Miksi huomista peliä kannattaa tulla katsomaan?
– No tota eiköhän me taas voittoo lähetä hakeen. Voidaan kuitenkin vielä nousta tässä sarjassa ylöspäin, siinä pari pistettä eroo vissiin tais olla, sitten vois mahdollisesti Pyry tulla vastaan.