Raportti: KOOVEE pelasi kaksi ottelua pohjoisessa

KOOVEE matkusti kahden ottelun vieraspelikierrokselle pohjoiseen, kun se kohtasi lauantaina Kalajoella JHT:n ja sunnuntaina Limingassa AIK:n.

Lauantain ottelun alku oli KOOVEELTA vaihteeksi mukiin menevää jääkiekkoa puolustuksen osalta, erityisen hyvin onnistuivat kokeneet pakit Jouni Aalto ja Petteri Friman. KOOVEELLA oli erässä useita hyviä maalipaikkoja, mistä omaa kieltään kertoo vastustajan maalivahdille kertyneet 19 torjuntaa. Valitettavasti maalinteon aloitti kuitenkin kotijoukkue 12 minuutin pelin jälkeen.

KOOVEEN koko joukkue pelasi hyvää ottelua, mutta sarjataulukon kakkosena ollut JHT onnistui myös toisessa erässä ohittamaan hyvin torjuneen Niilo Koskisen. Neljännessä kentässä pelannut nuori hyökkääjä Antti Ryhänen pelasi hyvän ottelun, täytti roolinsa ja keräsi valmennukselta kehuja.

Kolmannen erän alussa tilanne alkoi näyttää KOOVEEN kannalta huolestuttavalta, kun JHT karkasi jo kolmen maalin johtoon. Vain reilua minuuttia myöhemmin, kun JHT:lle oli tulossa jäähy, Janne Anttila avasi KOOVEEN maalinteon valtavalla asenteella ja taistelutahdolla. Sen jälkeen oli Jonne Riekon vuoro, hänestä on tullut tämän kauden isomman vastuun myötä esille uusi puoli, hän pystyy paikan tullen tekemään todella kauniita maaleja. 3-2 osuma oli Riekon taidonnäyte Sulosen ja Anttilan esityöstä. Jatkoajalle KOOVEE onnistui taistelun tuloksena vääntäytymään, kun JHT:n Väkeväinen joutui ottamaan jäähyn ja Koskinen tuli pois maaliltaan. 3-3 osuma syntyi vain 36 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua ja sekin oli Riekon tekemä.

Jatkoajalla KOOVEELLE vihellettiin joukkuerangaistus, mutta siihen ottelu ei kuitenkaan ratkennut, koska KOOVEE pelasi hyvän alivoiman. Ratkaisua haettiin voittomaalikilpailusta. Siinä JHT oli lopulta vahvempi voittaen ottelun 4-3.

 

 

Sunnuntaina kaikki näytti ennakkoon hyvältä, edellisen päivän onnistuminen nosti odotukset korkealle ja joukkueen paras pistemies Jimi Palanto pääsi mukaan pelaamaan. Toiveet olivat turhia. Ottelun ensimmäinen erä oli tamperelaisille lohduton, AIK aloitti maalinteon jo kahden minuutin pelin jälkeen ja ensimmäiselle erätauolle KOOVEE joutui lähtemään kolmen maalin takaa-ajoasemasta.

Toisen erän alussa parhaansa tehnyt Niilo Koskinen teki maalilla tilaa Niklas Nallille. Tämäkään ei herättänyt KOOVEETA vaan AIK teki seuraavan maalinsa kun erä oli vanhentunut vain 34 sekuntia. KOOVEE sai pyörittää ylivoimaa, kun AIK otti neljän minuutin aikana kolme 2 minuutin jäähyä, mutta kiekkoa ei saatu maaliin.

Kolmannessa erässä AIK teki vielä kaksi maalia voittaen ottelun lopulta numeroin 6-0. Tästä ottelusta ei juurikaan kerrottavaa jäänyt ja syitä huonoon tulokseen voi vain arvailla. Ensi viikon aikana joukkue tulee tekemään paljon töitä, ollakseen valmiimpi tulevan viikonlopun koitoksiin. Lauantain nousu osoitti kuitenkin kuinka vahvaa lahjakkuutta ja sisukkuutta tästä joukkueesta löytyy tarvittaessa ja ensi viikonlopun otteluilta on taas lupa odottaa hyvää menestystä.