PYRY-KOOVEE 2-4

Tampereen KOOVEE päätti syyskauden voitokkaasti. Keskiviikkona Nokialla pelattu kauden neljäs paikallispeli kääntyi ennakkoluulottomasti kaukalossa esiintyneen ”Dynamon” eduksi. Lopputulos PYRY-KOOVEE 2-4 (0-0, 1-2, 1-2). Ottelu oli Nokian PYRY:n 110-vuotisjuhlaottelu.

”Kilpa-Veljien” parhaat pistemiehet olivat Jani Leino 2+0, Henri Kallio 2+0 ja Markus Kallio 0+2. Erinomaisesti torjunut KOOVEE-vahti Wille Mattila oli voiton takuumies ja venyi kiekon eteen 38 kertaa.

Koovee.org haastatteli päävalmentaja Samuli Simulaa ottelun jälkeen.

– Joukkueelta hieno tasonnosto sunnuntain pelistä. Tärkeät sarjapisteet ja arvokas vierasvoitto.

– Aloitettiin hyvin. Ensimmäinen erä oli melko tasaista pelaamista. Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa. Meilläkin muutama hyvä yv-pyöritys, mutta maaleja ei nähty.

– Toisessa erässä jouduttiin taistelemaan paljon alivoimalla. Kesken kaverin ylivoiman Jani Leino karkasi läpiajoon ja iski ottelun avausmaalin. Mutta hetken päästä kokenut ex-KOOVEE Tomi Pylvänäinen tasoitti ylivoimalla.

– Tasaviisikoin saimme kyllä luotua paikkoja. Erän loppuun Pasi Tuomiselta suoraviivainen vienti vastustajan maalille ja jälkitilanteesta tarjoilu Jani Leinolle. Pukukoppimaali 1-2 sekunti ennen erän päättymistä.

– Päätöserässä PYRY laittoi juhlapelin kunniaksi kovan kirin päälle. Loistavan pelin pelannut Severi Konttinen sai kuitenkin taklattua kolmen minuutin kohdalla Mikke Levoa niin, että jälkimmäinen vippasi kiekon katsomoon ja meille yv. Sen aikana Henri Kallio sai survottua maalin edestä tärkeän osuman 1-3.

– Kaveri ei luovuttanut ja heti perään monen sadan liigapelin Jussi Pesonen kavensi 2-3 tarkalla laukauksella. Loppuerä taisteltiin ja väännettiin. Pari minuuttia ennen peliajan päättymistä PYRY otti maalivahdin pois. Henri Kallio haistoi syötönkatkon ja sinetöi 2-4 tyhjiin.

– Loistava peli-ilme joukkueella tänään ja pelaajien asenne oli rautaa. Parannettiin sunnuntaisesta paljon. Hieno lähteä tauolle voitolla.

– Av-pelaamisemme onnistui todella hyvin. Siinä edukseen esiintyivät Severi Konttinen ja Tero Pykäläinen.

– Maalissa Wille Mattila oli huikea, antoi meille mahdollisuuden pelata voitosta tänään. Vahva Niklas Kumpu puolusti kaukalossa isännän ottein.

– Hienoa, että kyettiin tasoittamaan Pirkanmaan derbysarja 2-2:een. Nyt levätään joulun aika ja välipäivinä palataan jäälle harjoittelemaan.

– Kausi jatkuu loppiaisena, jolloin tullaan uudestaan Nokialle.

– Hyvää joulua kannattajille ja tukijoille sekä menestystä alkavaan vuoteen!