Niukka kotitappio, pakkovoiton edessä Imatralle

Eilinen Suomen Cupin puolivälieräsarjan ottelu KOOVEEn ja Ketterän välillä päättyi niukasti 1-2 vieraiden hyväksi. Päävalmentaja Juha Pajuoja laskee Ketterän yhdeksi Mestiksen kärkijoukkueista ja kyllähän vierailijoiden pelaaminen olikin vahvempaa kuin esimerkiksi viime viikolla vastaan luistelleen K-Vantaan. KOOVEEn kokoonpanossa luisteli myös yhteistyöseura Ilveksen hyökkääjät Eero Savilahti sekä Julius Valtonen.

Ensimmäinen erä oli suhteellisen tasainen, KOOVEE sai laukauksia vieraitaan enemmän kohti maalia, mutta ehkä ei kuitenkaan niin hyviltä paikoilta. Ketterä onnistui ylivoimalla iskemään ottelun avausmaalin, kun puolustaja Henry Maarnelan tarkka laukaus siniviivalta löysi tiensä maalin perukoille. KOOVEElla oli oma etsikkoaikansa varsinkin lähes kahden minuutin 5-3 -ylivoimalla, mutta kiekkoa ei saatu iskettyä verkkoon.

Toinen erä oli selkeämmin Ketterän hallintaa, varsinkin erän alkupuoli. Vieraat pystyivät luomaan lukuisia vaarallisia tilanteita, mutta Tomi Ristelin mainiot torjunnat pitivät takaiskut minimissä. Yksi kiekko Risteliltä pääsi karkuun, sillä olkapäästä pompannut kiekko jatkui pomppimistaan aina maaliviivan ylitse. Maali merkittiin Samuli Vuokniemelle.

Kolmas erä oli KOOVEEn raivoikasta yritystä, mutta tulosta saatiin aikaiseksi vasta reilu viisi minuuttia ennen loppua. Eero Savilahti onnistui ylivoimalla rikkomaan kuparisen ja antoi KOOVEElle vielä mahdollisuuden hakea tasoitusta. KOOVEE saikin pelattua lähes koko loppuerän ylivoimalla, mutta tasoitusmaali jäi harmittavasti tekemättä.

Päävalmentaja Pajuoja oli kuitenkin ihan mielissään joukkueensa peli-ilmeestä: ”Hyvä esitys kaikesta huolimatta meiltä. Varsinkin puolustuspelaamiseen olen tyytyväinen. Meillä on kuitenkin pelaajia, jotka ovat ainoastaan Suomi-sarja tasolla pelannut ja vastus oli kuitenkin aika kovaa luokkaa tänään.”

Joukkueet kohtaavat toisensa huomenna perjantaina Imatralla, jossa ottelu alkaa klo 18.30. KOOVEEn on voitettava tuo ottelu, mikäli mielii jatkoon päästä. Voitolla seuraa yksi 20 minuutin jatkoerä, joka pelataan loppuun asti. Mikäli tilanne on tasan, suoritetaan voittolaukauskilpailu.

Ottelu on seurattavissa Elisa Viihde Sport 4-kanavalta.