KOOVEE – Pyry 2-5

KOOVEE – Pyry 2-5

(0-3 , 1-0 , 1-2)
Yleisömäärä: 899

Tästä vaiherikkaasta ottelusta riitti paljon kerrottavaa ja nyt kun runkosarja alkaa tehdä loppuaan niin kommentit ovat entistä kiinnostavampia, tästä ottelusta on siksi poikkeuksellisesti kolme näkemystä tarjolla, omia ajatuksiaan kertoivat valmentaja Mikko Manninen, puolustaja Niklas Kumpu sekä pudotuspeleihin valmistautumisesta puhunut päävalmentaja Jyrki Rantala.

 

Mikko Manninen oli tappiosta huolimatta tyytyväinen joukkueen esitykseen:

 1. Mitä sinulla on päällimmäisenä mielessäsi tästä pelistä?
 • No tota, tietenkin tappio kismittää, mutta täytyy tohon joukkueen tekemiseen ja ilmeeseen olla tosi ylpee. Oikeestaan aika normaali Pyry-pelien kaava, että päästetään kaveri johtoon, niin ittellä oli paikat laittaa siinä, mutta siltikään ei loppunut se yrittäminen missään vaiheessa. 4-1 maali oli meille vähän paha, siinä oli vähän vaihtovirhettä ja näin. Tappio on aina tappio ja se vähän kismittää, mutta kyllä jätkien esitys ja ilme, siihen pitää olla tosi tyytyväinen.

 

 1. Mitä mieltä olit joukkueen alivoimasta tänään?
 • No alivoima oli hyvää, sitä saatiin harjotella aika paljon. Ton tasoista joukkuetta vastaan, mikä Pyry on, pystyttiin pelaan alivoimaa noin hyvin, niin kyllä siihenkin täytyy olla tosi tyytyväinen.

 

 1. Mites sitten hyökkäyspelaaminen?
 • No ainoastaan kaksi maalia, että kyllä paikkoja oli taas laittaa, että me ei laitettu ja kaveri laitto, niin se on aika helppoo matematiikkaa siinä, että kyllä meillä on harjotteltavaa siinä. Ei tää oo nyt ensimmäinen peli, missä me kaadutaan myös siihen, että me ei pistetä paikoista sisään. Ja just tämmöisiä tiukkoja pelejä, kun kevättä kohti mennään, niin kun tääkin peli, oli yhden kahden maalin peli, niin sit me ei laiteta sisään, niin yleensä siinä käy se karman laki, että kaveri sit laittaa jostain. Hyvä puoli on edelleen se, että päästään paikoille, enää tarvii vaan laittaa sisään.

 

 1. Ketkä mielestäsi tänään sitten onnistuivat erityisesti?
 • No koko joukkue tietenkin, että ei sinänsä ollut taas yhtäkään perässä vedettävää. Varmasti osalla alkoi vähän näkyyn myös se, että eilenkin oli peli ja oltiin myöhään kotona, että rupes jalka painaan ja sitten alivoima vielä kuormittaa tiettyjä pelaajia. Mutta koko joukkue, se on hyvä viesti meille playoffeja kohti, että me pystytään tolla kokoonpanolla, tolla rosterilla mikä meillä on, pystytään pelaan hyvin, se on tosi iso juttu meille. Tietenkin maalivahtipeli on ollut hyvää ja puolustuspelaaminen, että kyllä se sieltä yksittäisiäkin nousee esiin, mutta kyllä tässä kohtaa kevättä mennään joukkue edellä.

 

 1. Jäikö tuosta vielä jotakin parannettavaa?
 • No kyllähän me saatiin aika hyvä opetus siitä, että ton tason joukkue, kun Pyry on, siellä on Liiga-pelejä enemmän, kun meikäläisellä on kahvikuppeja, että semmoinen tylyys, härski joukkue, menee kokoajan siellä rajamailla ja pelaa kovaa, kun taas me ollaan edelleen vähän pehmeitä. Aina ajoittain näkyi sitä pientä kovuutta, mutta voittava kiekko on sitä ja varsinkin maalineduspelaaminen ja kamppailu, siinä pitää olla tosi kova ja Pyry on siinä tosi ilkee. Me saatiin hyvä oppitunti siitä, mitä sen pitää olla.

 

 1. Miksi teidän runkosarjan viimeistä kotipeliä kannattaa tulla katsomaan?
 • No hieno peli, JHT on runkosarjan kakkonen ja meidän käyrä on kokoaika nouseva, vaikka nyt tuli turpaan, niin silti joukkueen tekeminen ja pelaajiston tekeminen on kokoajan nousevaa käyrää. Ei tässä kumminkaan, kun kevättä kohti mennään, niin hirveesti pelejä oo enää jäljellä, se on viimeinen kotipeli ja sitten lähdetään playoffeihin.

 

 

Niklas Kumpu on parantanut peliään hurjasti kevättä kohti ja oli tänäänkin ehdottomasti joukkueen parhaimmistoa:

 1. Miten oma pelisi sujui tänään?
 • Hyvin se meni, ei mitään erikoista. Pelattiin kovaa kaikki muutkin, että ei mitään ihmeellistä.

 

 1. Mitä mieltä olit joukkueen esityksestä tänään?
 • No siis pelattiin kovaa, että ei siinä nyt, muutama virhe ja ne teki hyvällä prosentilla niin, ei niille voi mitään. Pelattiin muuten hyvin. Tästä on hyvä lähteä sitten playoffeja kohti.

 

 1. Onnistuiko sinun mielestäsi sitten jokin erityisesti tänään?
 • No loppujen lopuksi puolustettiin hyvin, alku oli hyvä, mut nukuttiin siinä lopussa, mutta kyllä loppujen lopuksi puolustettiin hyvin.

 

 1. Jäikö siitä sitten vielä jotain parannettavaa?
 • Pitäis painaa paikoista sisään, nytkin oli miljoona paikkaa eikä tehty. Maalinteko.

 

 1. Miksi teidän runkosarjan viimeistä kotipeliä kannattaisi tulla katsomaan?
 • Jaa’a. No siellä ratkeaa tuleeko Pyry vastaan vai mikä, pelataan kovaa ja yritetään voittaa.

 

 

Jyrki Rantala toivoi joukkueen pääsevän lähtemään vapautuneesti pudotuspeleihin:

 1. Mitä sinulla on päällimmäisenä tästä pelistä mielessä?
 • No häviö tietenkin, että alku oli aika katastroofi, se muutama minuutti ja kolme maalia, että ei tommoisessa pelissä olis varaa missään nimessä. Sit toinen erä oli meidän ja sit kolmannessa erässä vähän harmillinen vaihtovirhe ja peli sillä selvä, että Pyry on pirun hyvä joukkue ja pystyttiin nyt kuitenkin haastaan, että antaa sillain uskoo, monta asiaa tehtiin oikein joskin myös väärin, mutta noi nyt olis aikalailla helppoja korjattavia, noi mitä väärin tossa tehtiin.

 

 1. Minkälaisia asioita ne sitten olisivat?
 • No ehkä molempien maalien edustat ja vaihtoon tulemiset ja maalinteko, meillä oli ihan riittävä määrä maalinpaikkoja voittaa toi peli ja nyt ei voitettu. Hyvä maku tosta jäi kuitenkin, jos nyt tappiosta voi hyvä maku jäädä.

 

 1. Ketkä sinun mielestäsi sitten onnistuivat tässä pelissä erityisesti?
 • Kyllä toi nelosketju on ollut koko viikonlopun hyvä, Pykäläinen-Toriseva-Valkonen, ei oo kauheesti saanut peliaikaa, saati sitten ylivoimaa tai mitään muutakaan, niin kyllä nyt on mennyt eteenpäin. Tietysti nuorille pojille, Peltoselle ja Salmiselle varmaan kanssa ihan kiva viikonloppu siinä mielessä, että taas pari miesten peliä. Varsinkin tää jälkimmäinen, kovia, kokeneita pelaajia vastassa, niin vie eteenpäin, pitää vaan oppia pelaamaan. Yrjölä totta kai tosi hyvä maalissa.

 

 1. Miksi teidän runkosarjan viimeistä kotipeliä kannattaa tulla katsomaan?
 • No siinä varmaan ratkee sitten, että ketä vastaan me pelataan sitä pleijaripeliä, että meillä on ainakin panosta, nyt mä en tiedä onko tolla Kalajoella mitään. Sit siitä pitäis kumminkin parin päivän päästä pelata niitä playoff-pelejä niin täytyy ihan täysillä lähtee sitä peliä pelaan.

 

 1. Millaiset odotukset sinulla on tässä vaiheessa kevättä kohti?
 • Katotaan noi kaks runkosarjapeliä ensin ja katotaan ketä vastaan pelataan, vähän toi siirtorajakin (15.2.) sillain mietityttää, että saadaanko me tiettyjä pelaajia, ketä me ollaan ehkä odotetuttu tossa, niin se vähän näyttää suuntaa. Kaikkihan on sitten vaan voitettavaa, että siinä mielessä pitäis pystyä aika vapautunein mielin lähteä niitä playoff-pelejä pelaileen. Mutta pelaillaan nyt noi runkosarjan pelit tossa loppuun ensin loppuun tossa, ensin Seinäjoella ja sitten on se kotipeli.