KOOVEE Mestis-karsintoihin – Antti Hildén odottaa kovia otteluita

Tampereen KOOVEE on tänä keväänä taistellut tiensä komeasti Mestis-karsintoihin saakka. Runkosarjan ja ylemmän jatkosarjan jälkeen kuudentena ollut KOOVEE kohtasi puolivälierissä FPS:n. Forssalaiset lähtivät sarjaan ennakkosuosikkina sarjataulukon paikalta kolme, mutta KOOVEE hoiti sarjan voitoin 1-3, häviten ainoastaan ensimmäisen kotiottelunsa ja senkin vain yhdellä maalilla. Välierissä vastaan asettui paikallisvastustaja Nokian Pyry, joka taas kaatui kiihkeän sarjan jälkeen suoraan kolmessa ottelussa.

”No kai se tästä kopista lähtee, että jokainen jätkä laittaa itsensä likoon peleissä. Sytyttiin pelaamaan tosi hyvin ja parannettiin tosi paljon runkosarjasta näihin playoffseihin. Tässä sitten on tulos, että päästiin Mestis-karsintoihin”, KOOVEEN voittojen takuumiehenä häärinyt Antti Hildén arvioi joukkueen hyvää menestystä. 36-vuotias tamperelainen pelaa ensimmäistä kauttaan KOOVEEN riveissä, mihin hän tuli välierävastustaja Nokian Pyrystä. Hildénin mukaan avainasemassa mahtavaan kevääseen ovat olleet ennen kaikkea parantuneet puolustus- ja maalivahtipeli sekä loistava joukkuehenki, kokoonpano on sopiva sekoitus nuoria ja kokeneita pelaajia.

Onnistuneen kevään ja erityisesti Mestis-karsintojen merkitys on Hildénin mukaan nostanut KOOVEEN takaisin tamperelaiseen kiekkokuvaan: ”Se tuo KOOVEELLE nimeä täällä Tampereella, ettei unohdu kokonaan, että tämmöinenkin seura on. Kyllä tuossa on kuullut, että moni on ollut tosi kiitollinen ja iloinen meidän puolesta, että päästiin näihin karsintoihin. KOOVEE on sitä nyt monta vuotta hakenut ja ei ole päässyt. Nyt päästiin ja nyt mennään nauttimaan sitten niistä ja katsomaan minkälaisia pelejä ne ovat.”

Tämä hyvin sujunut kausi on Hildénin omien sanojen mukaan todennäköisesti hänen viimeisensä. Erityisesti pudotuspeleissä Hildén on löytänyt hyvän vireen ja on tähän mennessä tehnyt yli pisteen per peli. ”Tietenkin toi välieräsarja Pyryä vastaan, kun siellä kaksi ja puoli kautta oli, niin kyllähän se antoi lisäpotkua. FPS-sarjakin, pakkohan niihinkin oli syttyä, että päästään edes jatkoon. Olihan se meiltä jo silloin tosi hieno suoritus, että Forssa hoidettiin alta pois ja sitten vielä toi Nokia tuosta.” Hildén on osoittanut kokemuksen tuomaa kylmäpäisyyttä, hänen maalinsa Nokialla ratkaisi kolmannen ottelun Pyryä vastaan KOOVEEN voitoksi. Hyvin sujunut kevät on saanut Hildénin myös kasvattamaan komean playoffs-parran, ”Ei siinä kummempaa, mä mietin, että kohta alkaa tosipelit. Päästiin sinne ylempään loppusarjaan niin tiesin, että ollaan niin sanotusti pleijareissa. Ajattelin, että jos nyt sit kasvattaisi vähän pidempään, kun aika varmasti on viimeinen kausi.”

Mestis-karsinnoissa vastaan asettuu sarjan toiseksi alimmalle sijalle jäänyt Kokkolan Hermes. Myös Hildén on ehtinyt edustaa kokkolalaisseuraa yhden kauden ajan. Hänen mukaansa luvassa on kovia pelejä: ”Hermes on pelannut koko kauden Mestistä, mutta varmaan paineet olisi siellä puolella, onhan se selvää, että ne sarjapaikkaa haluaa pitää.” Kuitenkin hänellä on myös selvä ajatus, millä eväillä KOOVEE pärjää tulevaa vastustajaansa vastaan: ”Hyvällä joukkuehengellä ja puolustus- ja maalivahtipeli ja totta kai hyökkäyksessäkin on onnistuttava, harvoin voittaa jos ei tee maaleja.”

Tervetuloa Hakametsään lauantaina 17.3. klo 17.00 alkaen kannustamaan KOOVEE Mestikseen.

Katso Antti Hildénin videohaastattelu KOOVEETV:stä.

 

KOOVEE aloittaa Mestis-karsinnat tämän viikon perjantaina 16.3. Kokkolassa ja heti seuraavana päivänä sarja jatkuu Hakametsän jäähallissa kello 17:00. Mestis-paikkaan vaaditaan neljä voittoa.

 

KARSINTA 2018 

  VS. 

KOOVEE – HERMES // LA 17.3. KLO 17.00 HAKAMETSÄ