KOOVEE-Karhu HT 5-3

Tampereen KOOVEE taisteli voiton ja kolme sarjapistettä perjantaina Haka 2:ssa pelatussa Suomi-Sarjan ottelussa. Vieraaksi saapunut porilainen Karhu HT johti peliä kahteen otteeseen, mutta ”Dynamo” ei suostunut taipumaan. ”Kilpa-Veljet” nousi kolmannessa erässä seuralegenda Heino Pullin teesiä noudattaen ensin rinnalle ja sitten ohi. Lopputulos tamperelaisittain riemukkaasti KOOVEE-Karhu HT 5-3 (0-1, 1-0, 4-2).

”Dynamon” parhaina pistemiehinä esiintyivät Mikko Sulonen 2+0, Janne Anttila 1+1, Antti Törmänen 0+2, Alejandro Salinas Ramirez 1+0 sekä Henri Kallio 1+0. KOOVEE-vahti Wille Mattila oli voiton takuumies ja torjui ottelussa 33 kertaa.

KOOVEE2015

KOOVEE pääsi perjantaina tuulettamaan voittoa Karhu HT:stä.

Koovee.org haastatteli valmentaja Ville-Joonas Peltolaa ottelun jälkeen.

– Hieno voitto. Tärkeät sarjapisteet. Erityisesti lämmittää tapa, millä joukkue nousi voittoon kolmannessa erässä.

– Lähtökohta otteluun oli haastava. Meillä oli alla kirvelevä tappio keskiviikkona Seinäjoella.

– Pelaajista kuitenkin näki, että vastoinkäyminen sai joukkuehengen tiiviimmäksi ja lataus tämänpäiväiseen otteluun oli kunnossa.

– Aloitettiin pirteästi ja pystyttiin luomaan painetta kaverin maalille. Vietiin peliä, mutta sitten tuli harmittava virhe mistä Karhu HT pääsi iskemään maalin. Erätauolle mentiin maalin tappioasemassa.

– Toisessa erässä saatiin ote tapahtumista. Hallittiin ja luotiin paikkoja. Maali roikkui ilmassa ja erän lopulla saatiin ansaittu tasoitus.

– Kolmanteen erään lähdettiin samalla tekemisen meiningillä kuin toisessa erässä. Oli muutama hyvä tilanne erän alkuun, mutta kesken kaiken kaverille yv-hyökkäys ja maali.

– Joukkueesta huokui tänään voitontahto. Ei lannistuttu, vaan aloitettiin kiri. Päästiin kapteeni Mikko Sulosen tahtomaalilla tasoihin. Sitten 17-vuotias puolustaja Alejandro Salinas Ramirez nousi määrätietoisesti viivalta, malttoi viedä kiekkoa keskelle ja iski maskissa olevan maalivahdin taakse uransa ensimmäisen maalin miesten sarjapeleissä.

– Erän lopulla Henri Kallio karkasi läpiajoon tehden 4-2 ja Janne Anttila sinetöi voiton laittamalla kiekon tyhjiin.

– Voiton avain oli joukkueen taisteluilme. Ei luovutettu. Puolustettiin nöyrästi. Tehtiin oikeita ratkaisuja oikeaan paikkaan. Luistin liikkui pirteästi vaikka meillä on menossa härkäviikot.

– Peliä hyvin avaava puolustaja Juho Saarinen oli tänään tärkeässä roolissa. Tero Pykäläinen osoitti monipuolisuutensa aloitettuaan hyökkääjänä ja jouduttuaan pelaamaan pakkina loppupelin. Waltteri Selimgerei oli lopussa esimerkillinen oman pään puolustamisessa ja sai kiekonriiston kautta vapautettua Henri Kallion maalintekoon. Nuori Alejandro Ramirez sai uran avausmaalin hienon yksilösuorituksen kautta.

– Puolustaja Tero Kalelan loukkaantuminen sotki peluuttamistamme tänään. Hamittaa, ettei pystytty sen takia pelaamaan koko ottelua neljällä kentällisellä.

– Joni Mäkelä puolusti hyvin ja nousi pakin tontilta tukemaan hyökkäyksiä. Hyökkääjä Jaakko Kerisalmi on ottanut hienosti roolia kentällä ja alkaa muodostaa vaarallisen tutkaparin Teemu Koskisen kanssa. Wille Mattila oli tänään maalissa varmaotteinen ja antoi meille mahdollisuuden pelata voitosta.

– Huominen palautellaan aamureenien myötä. Sunnuntaina matkustetaan D-Kiekon vieraaksi Tikkakoskelle.

– Tärkeä peli ja tärkeät sarjapisteet jaossa. Lähdetään samalla ilmeellä taistelemaan kaukaloon. Pyritään säilyttämään tänään esitetty pelaamisen taso ja sitä kautta saamaan aikaan tasapainoinen 60-minuuttinen sunnuntaina.