KIITOS KAUDESTA 2016-17! Kausikooste

Nyt, kun kauden lopusta on kulunut hetki, oli hyvä aika käydä läpi kauden tapahtumia, iloja ja suruja ja sen jälkeen suunnata katse kesään ja sitä kautta ensi kauteen. Omia ajatuksiaan kertoivat päävalmentaja Jyrki Rantala sekä ensimmäisen kautensa Suomi-sarjassa valmentanut Mikko Manninen.

 

Jyrki Rantala piti koko joukkueesta hyvää huolta pitkän talven aikana:

 1. Minkälaisia asioita sinulla on mielessäsi kuluneesta kaudesta, nyt kun sen loppumisesta on kulunut hetki?

– No kyllä positiivinen maku jäi, että alkusyksy oli hankala ja sitten tammikuussa ei voitettu pelejä, sit oli kuitenkin taas tosi hyviäkin jaksoja ja pelattiin hyviä pelejä. Lopusta jäi varsinkin hyvä maku noista pleijareista. Vaikkei jatkoon päästy, saatiin se irti sillä joukkueella, mikä meillä oli, mikä pystyttiin, niin ihan hyvä maku jäi.

 

 1. Mitkä pelit ovat olleet tällä kaudella kaikkein parhaimpia?

– Jaa’a, aika vaikeen pistit! Oiskohan ollut, me pelattiin tosi hyvin ensimmäinen pleijari-peli Kalajoella, vaikka sitten omiin virheisiin hävittiin. Imatra-peli tietysti kotona, Imatra-peli vieraissa. Nokia-pelit, mitä pelattiin ennen joulua siellä ja alotuspeli siellä, kyllä niissä oli monta hyvää peliä, sitten kun alkaa äkkiseltään miettiä.

 

 1. Tuleeko sinulle jotain muuta peliä mieleen erityisesti?

– No joo, kyllä niitä on sitten taas niitä riman alituksia, että hävittiin täällä Porille ja S-Kiekolle, sitten hävittiin Jyväskylässä ihan puhtaasti D-Kiekolle ja muutama muu kirvelevä tappio, mikä jäi siinä hetkessä tosi paljon painamaan mieltä. Ei saatu kaikkea irti, toki vastustajallakin on osansa asiaan, mutta ne on nyt päällimmäisenä.

 

 1. Minkälaiset asiat menivät eteenpäin kauden aikana?

– No ehkä tietyllä lailla sitä yrittämistä ja kovuutta tietyissä tilanteissa. Se puolustuspelaaminen meillä oli ongelmallista koko kauden. Maalipaikkoja saatiin riittävästi. Oman pään pelaaminen ehkä meni jonkin verran eteenpäin. Sit oltaisko pikkuisen saatu sitä urheilullisuutta lisää, henki oli hyvä. Toi on loppujen lopuksi aika lyhyt aika toi vuosikin tossa. Muutamista pelaajista olisi ehkä odottanut enemmän ja taas toisaalta niillä on valmiuksia varmaan jatkossa pelata enemmän isommassa roolissa, niin paljon itsestä kiinni on aina toi homma.

 

 1. Osaatko sanoa oliko tuossa jotain tiettyä asiaa, mikä olisi pitänyt tehdä eri tavalla?

– No monikin asia. Meidän olisi tarvinnut olla valmiimpi. Päästiin kunnolla alottaan elokuun alussa monestakin syystä, meillä ei ollut joukkue oikein valmis ja se eli aika pitkälle ton syyskauden. A-junioreiden kanssa saatiin kunnolla vasta keväällä toi homma pyöriin ja niistä oli tosi iso apu. Pitää olla vaan keväällä jo askelmerkit valmiina, sitten sitä kautta kesään, niin elokuussa pääsee aloittamaan heti, eikä ikään kun nollista, vaan valmiina heti. Pikkaisen annettiin tasoitusta kärkijoukkueille siinä, että haettiin sitä omaa juttua se syksy.

 

 1. Mitä mieltä olit teidän kokoonpanostanne tällä kaudella?

– No kyllähän se eli totta kai, että ihan hyviä ne LeKi-avut, mitä oli. Iso kiitos siitä, millään lailla ei pettänyt, että tulivat aina sata lasissa ja olivat meille iso apu sekä harjoituksissa, että peleissä. Sitten taas A-juniorit oli lopussa varsinkin tosi isossa roolissa ja näyttivät, että pystyvät tässä vaiheessa pelaamaan yksittäisiä pelejä, täytyy sitä fysiikkaa ja urheilullisuutta saada lisää, että pystyy sarjaa alkaan pelaan. Se oli hieno asia, että meillä oli joka otteluun se neljä kenttää eli täysi kokoonpano, mikä on ihan ensimmäinen lähtökohta. Harjoituksiakin saatiin suurimmaksi osaksi vedettyä täysin viisikoin, että ei siinä mitään sen ihmeellisempää.

 

 1. Minkälaisia suunnitelmia sinulla on kesän ja ensi kauden osalta tässä vaiheessa?

– No vähän on auki vielä jatko, mutta jos tässä nyt sitten jatkaa, niin täytyy vähän miettiä sitä kesää, että nuoremmissa pelaajissa varsinkin täytyisi vähän ottaa kiinni fysiikassa ja urheilullisuudessa tota vanhaa kaartia, että me saatais se kärjen ja hännän välinen ero mahdollisimman pieneksi ja sitten saataisiin niitä pelaajia eteenpäin, jotka sitä haluaa ja tosiaan niin kun aiemmin sanoin, saada valmiimmaksi se joukkue jo elokuussa, että niitä arpojia olisi mahdollisimman vähän. Se on taas oma asiansa, että onko farmiyhteistyötä vai ei, pystytäänkö panostamaan joukkueeseen ja mikä se on se politiikka tai strategia, minkä oy:n johto ottaa. Sitä ei kauhean isoa loikkaa tarvita, että me ollaan ihan kärjessä tuolla Suomi-sarjassa ja saadaan paikka siellä Mestis-karsinnoissa, ihan ei olla vielä siinä.

 

 1. Mikä KOOVEESSA on sinun mielestäsi parasta?

– Yleisseura. Ry:n kanssa homma pelittää, siellä on hyviä junioreita tulossa, B-junioreissa tehdään erinomaista työtä, A-junioreissa, ollaan niitten kanssa sitä pelaajapolkua alettu virittään. Sitten mitä itse olen ollut pienempien junioreitten kanssa tekemisissä, niin niillä on halua, osaamista ja tavoitteellisuutta. Kun ei ajattele pelkästään tätä edustusjoukkuetta, niin kyllä toi näyttää tosi hyvältä, on tehty hyviä ratkaisuita ja katsottu asiaa pidemmällä tähtäimellä.

 

 1. Haluatko vielä lähettää terveisiä faneille?

– Tässä alkaa kohta rullakiekkokausi, siinä on kesän ajaksi seurattavaa! Sitten syksyllä taas uudella innolla! Toi Suomi-sarja on erinomainen sarja, hyviä joukkueita, Ketterä tietysti ensimmäisenä, mutta niin siellä on muutkin, varsinkin Kalajoki tekee erinomaista työtä, Forssa, AIK ja näin päin pois, Titaanit uudessa nousussa. Kyllä mä nään tosi valoisana ton ja ensi syksynä vaan entistä enemmän väkeä katsomaan, niin hyvältä toi näyttää!

 

 

Mikko Manninen teki vaikuttavan sisääntulon Suomi-sarjavalmennukseen:

 1. Minkälaisia asioita sinulla on mielessäsi tässä vaiheessa tästä kaudesta?

– Nyt kun tässä on viimeisestä pelistä mennyt aikaa, niin hyvät fiilikset jäi. Itellä oli ensimmäinen vuosi Suomi-sarjassa ja paljon oppi sarjasta. Oppi vähän mitä toi sarja on, paljon hienoja hyviä pelejä ja totta kai olis halunnut mennä vielä tossa keväällä pidemmälle, mutta ihan tällä kertaa ei vielä riittänyt. Oli se hienoa, että päästiin silti noita pelejä pelaan, ne oli makeita pelejä ja kyllä siellä ehdottomasti parempi joukkue meni siitä jatkoon. Tosi semmoinen hyvä, positiivinen fiilis jäi.

 

 1. Mitkä ovat olleet tämän kauden parhaita pelejä?

– No kyllähän ne playoffit oli ehdottomasti. On se vaan hienoa aikaa valmentajana noille pelaajille ja bussissa monta kilometriä ton staffin kanssa, niin kyllä ne, vaikka se välillä raskasta onkin, niin kyllä ne semmoisia parhaita hetkiä on. Ne playoff-pelit ehdottomasti.

 

 1. Tuleeko sinulle erityisesti mieleen jotain muita pelejä tältä kaudelta?

– Kyllähän tossa kun kattoo Ketterän voittokulkua, niin se, että ollaankohan me nyt sitten ainoa joukkue, joka on pystynyt tällä kaudella viemään siltä kolme pistettä, niin kyllä se on semmoinen, mikä on hieno tilasto meidän joukkueelle. Kyllä kaikki pelit omalla tavallaan on aina hienoja, että ei sen verran halua ruveta erittelemään. Mutta varmaan pelaajistolle näin jälkeenpäin se Ketterä-peli on se isoin arvo, että moni ei ole sitä tällä kaudella tehnyt, ollaan niissä harvoissa joukkueissa niin se jää varmaan parhaiten mieleen.

 

 1. Minkälaisia onnistumisia sinulla tulee mieleen tältä kaudelta?

– Joukkue kasvoi siitä, mistä me lähdettiin. Siinä oli tappioputkea, niistä pystyttiin kumminkin nouseen, että kyllä tossa joukkueessa oli iso, iso vahvuus niin kun luonteelta ja mun mielestä muutamat pelaajat, jotka vähän loukkaantuneenakin pelasi, niin se vaan osotti sitä luonnetta ja halua, niin kyllä ne onnistumiset jää mieleen eniten.

 

 1. Minkälaiset asiat menivät eteenpäin kauden aikana?

– Pelinhän pitäisi kehittyä koko aika, että pelillisesti kehityttiin, mutta sitten taas tietyillä osa-alueilla ei kehitytty tarpeeksi. Se on hyvää oppia meille, sitten tulevaa varten, että mimmoista peliä ja missä asioissa pitää olla hyvä. Mutta kyllä joukkueena se kehittyminen ja sitten uusi valmennusryhmä ja uusia ihmisiä toisilleen ja johtoryhmä muutenkin, niin opittiin tunteen ja opittiin pelaajia tunteen. Se yhteistyö parani kokoajan, niin tästä on hyvä jatkaa sitten ensi kaudelle.

 

 1. Minkälaisia suunnitelmia sinulla on tässä vaiheessa kesän ja ensi kauden suhteen?

– No ensi kauden suhteen ei sen kummemmin, varmasti istutaan tossa valmennustiimin kanssa alas ja mietitään ja lähdetään pohtimaan sitä asiaa. Tää kesä nyt tässä yritetään vähän rentoutua, vaikka se jalka kuopii jo vähän maata, että katotaan paljon pelejä, tutustutaan ja pyritään niin kun kehittyyn taas valmentajana enemmän, että se on sitä semmoista jatkuvaa oppimista, että ehkä siinä se kesä menee. Se rentoutuminen, se tuskin onnistuu, mutta yritetään sitä nyt sitten vähäsen.

 

 1. Mikä KOOVEESSA on kaikkein parasta?

– Se on vaikee erotella sitä, mikä kaikki on parasta. Tietenkin se ryhmä, ketä tässä on, tekee hommia rakkaudesta lajiin. Tietenkin tossa on noi isot seurat Tappara ja Ilves, jotka pelaa Liigaa ja sun muuta, mutta kyllä täytyy muistaa, että tuolla Haka2:n katossakin näkyy aika paljon perinteitä, niitä ei sovi unohtaa, että tää on toimiva organisaatio ollut vaikka kuinka kauan ja mulla on paljon itselläni semmoisia ihmisiä, isovanhempia sun muita, jotka on lähtökohtaisesti ollut aina Koovee-faneja. Se tietynlainen yhteisöllisyys ja se, että Kooveelaiset on Kooveelaisia, niin se on jotenkin hienoa nähdä, se huokuu, että sitä talkoohenkeä kumminkin on.

 

 1. Haluatko vielä lähettää faneille jotakin terveisiä?

– Kiitos kaudesta! Toivottavasti viihdyitte meidän peleissä ja ei mitään muuta, kun että tervetuloa vaan takaisin, näätte paljon energisemmän, vahvemman ja paremman Kooveen, kun viime kaudella!

 

 

KOKO KOOVEEN VÄKI TAHTOO KIITTÄÄ KULUNEESTA KAUDESTA KAIKKI KOOVEELAISIA, FANEJA, YHTEISTYÖKUMPPANEITA, LUKUISIA PELAAJIA, VALMENNUSTA JA MUUTA RYHMÄÄ! KIITOS! TÄSTÄ ON HYVÄ JATKAA SYKSYLLÄ!