KHT – KOOVEE 4-5 vl.

​Niklas Nalli torjui tänään mainiosti ja tarjosi joukkueelle mahdollisuuden voittaa ottelu. Tässä hänen mietteitään ottelun jälkeen:

1. Mitä sinulla on päällimmäisenä mielessäsi tästä pelistä? 

– No hyvä, että saatiin edes kaksi pistettä. Kyllä tästä olisi pitänyt kolme pistettä ottaa. Siinä onneksi tultiin sentään lopussa tasoihin ja sitten voitettiin rankkareilla.

2. Miten oma pelisi sujui?

– No siinä nyt oli ehkä yks-kaks maalia, mitkä olisi voinut ottaa, mutta ihan ok.

3. Jäikö siitä jotain parannettavaa?

– Kyllähän siinä aina parannettavaa on, vähemmän maaleja kun päästäis. 
Valmentaja Mikko Manninen ei ollut varauksettoman tyytyväinen joukkueen esitykseen voitosta huolimatta:

1. Mitä sinulla on päällimmäisenä mielessäsi tästä pelistä?

– No vaikee pelihän se taas oli ja ihan itse tehtiin vaikeeksi. Tietenkin täytyy antaa kunnia vastustajalle, hirvee henki ja tosi semmoinen ärsyttävä vastustaja, taklasi ja liikkui paljon. Yritteliäs, siis todella yritteliäs. Jos me voitais ottaa edes puolet tosta yrityksestä, niin en mä tiedä missä me oltais. Tommoisella taistelukiekolla vaan pääsee yllättävän pitkälle. Me yritettiin semmoista pikku nättiä, pikku hauskaa ja yleensä semmoinen pikku nätti ja pikku hauska, se on vaan niin älyttömän tehotonta. Ollaan nyt muutama peli pidetty tilastoa ihan maalintekopaikoista, niin eihän siinä kohta ehdi tekeen mitään muuta, kun niitä tulee niin kun molempiin päihin kokoajan. Suoraviivaisuutta tarvittais. Tärkeet pisteet meille kyllä toi kaksi pinnaa, pystyttiin nyt tämmöinenkin peli, mikä meni jatkoille ja rankkareille, voittaan. Silti ihan turhaan annettiin yksi piste pois, siihen ei voi olla missään nimessä tyytyväinen. Annettiin ihan poijes se yksi piste tosta.

2. Mitä parannettavaa tästä vielä jäi? 

– No siis pelitavalliset asiat on kunnossa, kaikki tietää miten pelataan ja missäkin tilanteessa miten pitää pelata. Mutta jos mietitään taas esimerkiksi tommoista puolustuspelaamista, niin aina ajatuksen tasolla, kumpi on helpompaa talon rakentaminen vai rikkominen, eli sama juttu, onko helpompaa rikkoa vastustajan pelaamista vai rakentaa omaa pelaamista. Kyllähän se on pelkkä asennekysymys, ihan pelkkä asennekysymys. Jokanen sen osaa. Mutta jos nyt vaikka verrataan kuinka monta laukausta vastustaja blokkas ja kuinka monta me blokattiin, niin kyllä ne pystyy laskemaan yhdellä sormella. Niin kun joskus joku huippu kiekkoilija sanoi, jos ei oo yhtäkään jääpussia jossain pelin jälkeen tai pelin aikana, niin et oo pelannut täysillä. Eipä meillä ihan hirveesti jääpussia tarvita. Puolustuspäässä tylyys, se ykkösalue, sinne pääsee edelleen, sinne voi tulla vaikka naapurin mummo, jos sitä huvittaa, ei sille kukaan mitään siellä tee. Maalivahdille se on vaan ärsyttävä pelata, kun joka ikinen laukaus tulee läpi. Kyllä siinä on hyökkääjillä iso vastuu, isoilla miehillä on varusteet ja kaikki, mutta ei niitä laukauksia blokata. Sitten hyökkäyspäässä, jos pakit saa joskus kiekkoa toimitettua maalille, niin harvemmin meillä siellä ketään on. Niin kun nähtiin miten noi meidän maalit tehtiin, niin viivasta semmoinen ronkeli kuti ja sinne se jotenkin aina vaan helähti. Sitten taas kuinka monta kertaa siirrettiin ja siirrettiin eikä tehty yhtään tyhjiin takatolpalta. Aikamoinen lista siinä on.

3. Onnistuiko tässä ottelussa siitä huolimatta joku?

– (Niklas) Nalli, aivan loistava peli, Jokke (Jouni Aalto) näytti sitä johtajuutta. Sekin on aika huolestuttavaa, että ne on aina vaan ne samat naamat, jotka nousevat esille. Siellä tarvitsisi muidenkin kun näiden kärkiäijien, puhutaan siis Jimistä (Palanto) ja näistä,kantaa sitä vastuuta, sitä vastuuta pitäisi pystyä jakamaan laajemmalle rintamalle. Nalli kyllä ehdottomasti pelasi hienon pelin, hienosti nappasi rankkarit ja sitten Valto (Waltteri Selimgerei) rankkarimaalit, se on meidän spesialisti ja se oli tieto, sen olis voinut laittaa sinne vaikka koko päiväksi ampumaan niin se olis pistänyt kiekot pussiin.

4. Onko sinulla vielä muuta, mitä haluaisit sanoa?

– No se asennepuoli kun sen pitäisi olla siinä hetkessä, heti kun se kiekko tippuu jäähän. Oltiin 4-3 häviöllä niin siellä ruvettiin sen jälkeen vasta piiskaan. Jos joku taklaa tai joku joskus blokkaa laukauksen, niin se on taas nää meidän johtavat pelaajat, ne niin kun yrittää. En mä tiedä minkälainen liekinheitin sinne pitäis viedä, että jengi syttyis. Ei materiaalissa anneta pätkääkään tasoitusta, eikä pelitaidossa. Sen pitää nyt vaan vapautua, se ei riitä että siellä ne muutama äijä tsemppaa ja tekee, vaan siihen tarvittais koko porukkaa vielä enemmän. Tai se että koutsit joutuu möyhöön, sillä pystytään johonkin pisteeseen viemään, mutta loppuviimein jos se menee aina sillain, että me joudutaan valmennuksen kanssa huutaan ja tsemppaan, niin sitten jätkillä rupeaa tulemaan se korvista. Ei sitä kukaan jaksa kuunnella. Kuitenkin hyvät pisteet ja päästiin taas kartalle ja kohti sunnuntaita. Sillon on taas tärkeitä pisteitä jaossa.