Janne Anttilalle seuraennätys – 400 ottelua KOOVEE-paidassa

Kilpa-Veljien kaikkien aikojen paras pistemies Janne Anttila on saavuttanut uuden seuraennätyksen. Eilen pelatun Haukat-ottelun myötä Anttilalla on tilastoituna peräti 400 sarjaottelua Dynamon edustusjoukkueessa.

Edellinen ennätyksen haltija (398 ottelua) on urallaan vain ja ainoastaan Kilpa-Veljiä edustanut Juhani Ruohonen. Kausina 1965-80 KOOVEE-paidassa pelannut puolustaja saavutti Suomen mestaruuden 1968 ja SM-liigan pronssia keväällä 1977. Juhani Ruohosen tilastot edustusjoukkueessa pelaamansa 15 kauden ajalta: 398 ottelua / 36 + 37 = 73.

#13 Janne Anttila KOOVEE / 400 ottelua / 144 + 197 = 341

KOOVEE onnittelee Janne Anttilaa upeasta saavutuksesta!

Alla vielä Janne Anttilan ajatuksia ennätyksestä ja tähänastisesta urasta KOOVEE-paidassa:

 

Minkälaisia ajatuksia saavuttamasi uusi ennätys ja 400 peliä herättää?

– No tällä hetkellä ei sen isompia ajatuksia, ilmeisen kauan tässä on jo pelattu. Ehkä sitten vanhempana näitä ”ennätyksiä” miettii enemmän. Kuitenkin KOOVEE -historia täynnä loistavia pelimiehiä.

 

Olet koulutukseltasi Diplomi-insinööri. Miten olet onnistunut yhdistämään korkeakouluopiskelun ja jääkiekon pelaamisen Suomi-sarja/Mestis-tasolla?

– Aika kivuttomasti onnistui. Alusta asti oli itselle selvää, että kunnon koulutus/ammatti hankittava. Se on kuitenkin aika paljon itsestä kiinni, miten aikansa käyttää. Missään vaiheessa ei tuottanut sen suurempia ongelmia.

– Päinvastoin kiekko toi hyvää vastapainoa opiskelulle ja toisinpäin. Reenit kuitenkin iltaisin ja pelimatkoilla hyvin aikaa lukea tentteihin jne.

 

Mikä kausi nousee parhaiten mieleen, kun mietit KOOVEE-uraasi taaksepäin?

– Kyllä kaikki kaudet noissa Mestis-karsinnoissa ehdottomasti. Kuitenkin täysin eri pelejä kuin perus-runkosarjaväännöt. Lyhyt sarja, joka pelillä valtava merkitys ja jolloin kaikki periaatteessa mahdollista. Valitettavasti toistaiseksi joka kerta jäänyt pienestä kiinni.

 

Mikä on saanut viihtymään näin kauan Kilpureissa?

– En ole vielä reiluun kymmeneen vuoteen keksinyt syytä miksei. Kuitenkin puitteet ihan sarjan kärkitasoa ja joka kausi kasassa kilpailukykyinen joukkue. Ja kyllähän tuossa vuosien varrella ollut aivan loistavia pelikavereita.

– Nytkin monen (Sulo, Törky, Korkki, Riekko etc.) kanssa pelattu jo monta vuotta, eli suht tiiviiksi muodostunut ns. ydinporukka.

– Ja onhan se jääkiekko kuitenkin edelleen hauskaa!!

 

Parasta Dynamossa?

– Perinteikäs seura eli tietynlainen kooveelaisuus. Tietysti puitteet ja ennen kaikkea loistavat pelikaverit.

 

Minkälaisin tavoittein loppukauteen?

– No tähän mennessä urani ylivoimaisesti vaikein kausi menossa, ja tästä suunta vain ylöspäin. Joukkueella ja henk.koht. ei ole kulkenut ihan odotetulla tavalla, mutta nyt viime aikoina saatu tärkeitä voittoja ja uskon, että hinataan itsemme sinne kuuden joukkoon, joka minimitavoitteena olikin.

– Joka tapauksessa pleijarit täysin oma maailmansa, jolloin mikä vaan mahdollista. Olisihan se hienoa saada Tampereelle Mestis-joukkue, jonka se ilman muuta tarvitsee.

 

Terveiset kannattajille?

– Hyvin on porukkaa peleissä käynyt. Ilman muuta Kiitokset KAIKILLE, ketkä jaksanut olla mukana myös ns. vaikeina aikoina ja toivottavasti pystytään tarjoamaan ”viihdettä koko rahalla”.

 

 

#13 Janne Anttila KOOVEE / 400 ottelua / 144 + 197 = 341