Ennakko: Tappioputkea kääntämään Porvooseen

wp-1478682652168.jpeg

 

KOOVEE matkustaa tänään Porvooseen Huntersin vieraaksi. Ottelu alkaa kello 19:00. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat KOOVEEN kotiavauksessa syyskuussa, tuolloin Hunters oli tiukassa ottelussa parempi maalein 3-4. Tuolloin KOOVEESTA maalinteossa onnistuivat Waltteri Selimgerei, Valtteri Järviluoma ja Jimi Palanto. Samaisessa ottelussa Mikko Sulonen sai ottelurangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta. Maalilla torjuneelle Niilo Koskiselle merkattiin 23 torjuntaa.

 

Hunters on hävinnyt kuudesta edellisestä ottelustaan peräti viisi, tosin kaksi vasta jatkoajalla. Kuuden ottelun pistesaldoksi on kertynyt vaivaiset viisi pistettä. KOOVEE sen sijaan on voittanut kolme kuudesta edellisestään ja hävisi Pyrylle vasta jatkoajalla. Näin ollen pisteitä on kertynyt 10.

 

Jaossa olevat pisteet ovat sikälikin tärkeitä, että joukkueet ovat tällä hetkellä sarjataulukossa peräkkäin, KOOVEE on kuudes, 46 pisteen turvin ja Hunters heti perässä seitsemässä 42 pisteellä, tosin myös yhden ottelun KOOVEETA enemmän pelanneena.

 

Tällä hetkellä KOOVEEN ylivoimaprosentti on laskenut hiukan huippulukemastaan epäonnistuneen viikonlopun myötä, ollen kuitenkin kuuden edellisen ottelun osalta 39%. Sen sijaan Hunters on onnistunut viimeisissä kuudessa pelissään hyödyntämään ylivoimansa vain 16,7% todennäköisyydellä. Sen sijaan alivoimalla Hunters on pärjännyt varsin hyvin viimeisissä otteluissaan, sen hoidettua jäähyt 80,7% varmuudella. KOOVEEN osalta tämäkin tilasto on hienoisessa laskussa ja viimeisessä kuudessa pelissä alivoima on toiminut 72% varmuudella.

 

KOOVEEN kokoonpano kokee pieniä, mutta toivottavasti piristäviä muutoksia kun mukaan Porvooseen saadaan LeKistä lainassa olevat Jaakko Kerisalmi sekä Sami Kaislehto. Pyry-pelin jälkeen Kerisalmi on pelannut LeKin paidassa kolme ja Kailehto kaksi ottelua. Tämän lisäksi kokoonpanoon nousee KOOVEEN A-junioreiden paras pistemies Valtteri Peltonen. Kokoonpanosta jäävät pois viikonloppuna mukana olleet Antti Ryhänen ja Kare Foudila. Tämän lisäksi viime hetkellä jäivät pois puolustajat Niklas Kumpu ja Juho Saarinen.

 

Jimi Palannon pelivirettä ei voi lakata ihailemasta, joukkueen vaisummasta menestyksestä huolimatta on hänen pisteputkensa venynyt jo seitsemän ottelun mittaiseksi, tehoin 7+8. Mikko Sulonen on tehnyt kolmessa edellisessä ottelussaan yhteensä 5 maalia ja kuulunut selkeästi joukkueen parhaimmistoon vaikeissa peleissä. Teemu Toriseva pääsi edellisessä ottelussa pisteen makuun syötettyään yhden maalin. Puolustajista Jouni Aalto jatkaa tehokkaana, edellisessä ottelussa maali ja kaksi syöttöä. Myös Joni Mäkelä onnistui maalinteossa ja pelasi kaksi varsin ehjää ottelua viikonloppuna. Maalilla torjunut Lassi Yrjölä oli hyvä molemmissa otteluissa ja hänen torjuntaprosenttinsa on 89,18% pelaamissaan kuudessa ottelussa.

 

 

Kokoonpano:

 

30 Niilo Koskinen

31 Lassi Yrjölä                   AM

 

19 Petteri Friman

24 Joni Mäkelä

26 Risto Lindfors

29 Jouni Aalto                    A

34 Jere Marjamäki

 

6 Tero Pykäläinen

7 Jimi Palanto

13 Janne Anttila

15 Jaakko Kerisalmi

17 Antti Törmänen

18 Niko Valkonen

20 Sami Kaislehto

22 Jonne Riekko                 A

25 Mikko Sulonen              C

27 Waltteri Selimgerei

28 Teemu Toriseva

32 Mikko Korkiakoski

33 Valtteri Peltonen