Ennakko: Selimgerei palaa kokoonpanoon tänään Imatralla

waltteri-selimgerei

KOOVEE matkustaa tänään Imatralle Ketterän vieraaksi. Ottelu alkaa kello 16:00 Imatra Spa Areenalla. Ottelu on kummallekin joukkueelle ensimmäinen joulutauon jälkeen.

 

Ketterä on toistaiseksi hävinnyt koko runkosarjan aikana vain kaksi ottelua, kotipelin JHT:lle ja vieraspelin KOOVEETA vastaan. KOOVEE voitti lokakuussa pelatun ottelun maalein 4-3 Ketterän hirveästä painostuksesta huolimatta. KOOVEELTA maalinteossa onnistuivat kyseisessä ottelussa Jimi Palanto, Sami Kaislehto, Joni Mäkelä sekä Janne Anttila. Loistavia koppeja ottaneelle Niilo Koskiselle kertyi kaikkiaan 42 torjuntaa. Merkittävän ottelusta teki myös se, että valmennuksesta vastasivat Mikko Manninen sekä Tero Kalela. Tappio on varmasti jäänyt hyvää kautta pelaavan Ketterän hampaankoloon. Ketterän kokoonpanossa nähdään tänään myös KOOVEETA alkukaudella edustanut Tomi Iso-Mustajärvi.

 

Ketterä on dominoinut sarjataulukko lähes koko kauden ja on syyskauden jäljiltä sarjataulukon kärjessä. Pelattuja otteluita on kertynyt 24 ja pisteitä hurjat 63. KOOVEE on sarjataulukossa sijalla 6, vain kahden pisteen päässä neljäntenä olevasta Pyrystä. Pisteitä KOOVEE on saalistanut 46 ja myös se on pelannut 24 ottelua.

 

Ketterä on hurjassa 13 pelin voittoputkessa, eikä siihen sarjaan mahdu kuin yksi jatkoaika- ja yksi voittolaukauskilpailuvoitto. KOOVEE taas on kerännyt pisteitä kuudesta edellisestä ottelustaan, mutta viimeinen peli ennen joulutaukoa päättyi kirvelevään jatkoaikatappioon Nokian Pyrylle.

 

Viimeisessä kuudessa ottelussa KOOVEE on käyttänyt ylivoimat hyväkseen hurjalla 45% varmuudella. Myös koko kauden saldo on varsin mukava, KOOVEE on tehnyt 40 ylivoimamaalia ja koko kauden ylivoimaprosentti on 34%. Ketterä jää tässä tilastossa kuuden edellisen ottelun osalta KOOVEEN jalkoihin, sen ylivoimaprosentin ollessa 20,5%. Sen sijaan Ketterän vahvuus on alivoimapelissä, joukkue on päästänyt kauden aikana vain 9 maalia alivoimalla ja viimeisten otteluiden prosentti on ollut 87,5%. KOOVEE sen sijaan on päästänyt alivoimalla 26 maalia ja sen alivoimaprosentti on hiukan noussut viimeisissä otteluissa, ollen kuudessa edellisessä ottelussa 78%.

 

KOOVEEN kokoonpano on taas kokenut aika paljon muutoksia sitten edellisen Pyry-pelin. Puolustuspäätä vahvistamaan tulevat Jouni Aalto, Petteri Friman, Risto Lindfors sekä Jere Marjamäki. Positiivisin palaaja on kuitenkin hyökkääjä Waltteri Selimgerei, joka pääsee pelaamaan loukkaantumisesta johtuneen kahdeksan ottelun tauon jälkeen. Hyökkäykseen tulevat mukaan myös Tero Pykäläinen ja Antti Ryhänen. Pois kokoonpanosta jäävät LeKistä lainassa olleet Markus Haapanen, Jaakko Kerisalmi, Sami Kaislehto ja Valtteri Järviluoma sekä Hokkareihin tilapäisesti palannut Niko Petro.

 

Edellisen ottelun onnistujiin lukeutuivat pisteiden valossa kaksi maalia iskenyt Mikko Sulonen sekä kertaalleen onnistuneet Mikko Korkiakoski ja Jimi Palanto, joka on viiden ottelun maaliputkessa tehoilla 6+4, Palannon koko kauden tehot ovat hurjat 20+19, joilla hän on pistepörssin kolmantena. Myös Korkiakosken kausi on sujunut varsin mallikaasti tehoilla 5+3. Waltteri Selimgerei oli hyvässä vireessä ennen loukkaantumistaan, viimeisessä pelaamassaan ottelussa hän iski kaksi maalia. Antti Törmäsen pisteputki on venynyt jo kuudenteen otteluun komeilla lukemilla 4+6 ja kauden mittaan pisteitä on kertynyt 9+13. Puolustajista tehokkain on ollut Jonne Riekko, joka tosin on myös pelannut hyökkääjän roolissa, Riekon tehopisteet 9+14. Niin ikään pakeista Jouni Aalto on onnistunut varsin hyvin, syyskauden aikana syntyivät tehot 3+15. Maalivahti osastolla joulun alla lainassa ollut Lassi Yrjölä jatkaa toistaiseksi KOOVEEN mukana, loppusyksyn neljässä ottelussa kertyi 114 torjuntaa ja torjuntaprosentti 89,76%, mikä on hiukan parempi kun 16 peliä pelanneella Niilo Koskisella, jonka prosentti on 88,97%.

 

Kokoonpano:

30 Niilo Koskinen

31 Lassi Yrjölä                                         AM

 

3 Niklas Kumpu

4 Juho Saarinen

19 Petteri Friman

24 Joni Mäkelä

26 Risto Lindfors

29 Jouni Aalto                                          A

34 Jere Marjamäki

 

6 Tero Pykäläinen

7 Jimi Palanto

12 Antti Ryhänen

13 Janne Anttila

14 Kare Foudila

17 Antti Törmänen

18 Niko Valkonen

22 Jonne Riekko                                      A

25 Mikko Sulonen                                    C

27 Waltteri Selimgerei

28 Teemu Toriseva

32 Mikko Korkiakoski