Ennakko: Runkosarjan viimeinen vieraspeli pelataan Seinäjoella

KOOVEE matkustaa viimeisessä vierasottelussa Seinäjoelle S-Kiekon vieraaksi. Ottelu pelataan Seinäjoen jäähallissa kello 16:00 alkaen. Molemmilla joukkueilla on vielä panosta ottelussa, KOOVEE voisi teoriassa nousta kahdella voitolla jopa sijalle 5. jos sekä Hunters että AIK häviävät omat ottelunsa. Tämä lyhentäisi KOOVEEN ensimmäisen pudotuspelikierroksen vieraspeli matkaa huomattavasti, KOOVEEN mahdollisia vastustajia puolivälierävastustajia ovat JHT, Pyry, Ketterä tai FPS. S-Kiekko puolestaan pyrkii välttämään karsintoja, tällä hetkellä joukkueen kesäloma voisi alkaa sunnuntaina, mutta eroa sijalla 13 olevaan Kiekkokoplaan on vain yksi piste.

 

Joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana kolme kertaa, ensimmäisen KOOVEE hävisi hyvän taistelun jälkeen vähän katkerasti jatkoajalla Seinäjoella 4-3. Toinen ottelu pelattiin Tampereella marraskuun lopulla, tuolloin KOOVEE oli selkeästi parempi maalein 7-4, kun taas toisen kotiottelun se hävisi tammikuussa 3-6.

 

 

S-Kiekko on siis tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla 11 pelattuaan 34 ottelua, joista on kertynyt 38 pistettä. Kuudesta edellisestä ottelustaan S-Kiekko on voittanut kaksi varsinaisella peliajalla, KOOVEEN ja KJT:n. Näistä peleistä pisteitä kertyi seitsemän, kun yksi ratkesi vasta jatkoajalla. Kauden aikana S-Kiekko on tehnyt 27 ylivoimamaalia, ollen tässä tilastossa 9. paras joukkue, kun taas alivoimalla se on päästänyt 36 maalia, mikä on kolmanneksi eniten koko sarjassa. Joukkue menetti Henri Sandvikin Pyryyn edellisen kohtaamisen jälkeen, näin ollen paras pistemies on Jaska Ojanperä, joka on tehnyt tehot 20+12=32. Eniten jäähyjä on ottanut Niklas Peltola, joka on istunut 66 minuuttia, jäähypörssissä hän on sijalla 10. Joukkueen paras maalivahti on 18 ottelussa torjunut Juho Niku torjuntaprosentilla 90,72%. S-Kiekko on pelannut kaikkiaan 17 kotiottelua ja voittanut niistä vain kuusi ja niistäkin kaksi varsinaisen peliajan jälkeen.

 

KOOVEE on varmistanut paikkansa pudotuspeleissä, mutta sijoitus on vielä auki. Tällä hetkellä joukkue on sarjataulukon sijalla 7 pelattuaan 34 ottelua ja saalistettuaan 56 pistettä. Kuuden edellisen ottelun aikana KOOVEE on voittanut VG-62 ja kahdesti FPS:n, tosin vieraissa vasta jatkoajalla. KOOVEE on edelleen sarjan tehokkain ylivoimajoukkue, iskettyään kauden aikana peräti 47 ylivoimaosumaa. Alivoimalla joukkue on päästänyt 32 maalia, mikä on viidenneksi eniten koko sarjassa. KOOVEEN paras pistemies on tasaisesti hyviä suorituksia esittävä Jimi Palanto pisteillä 25+28=53. KOOVEESTA jäähykuningas on Mikko Sulonen, jolle on kertynyt 72 rangaistusminuuttia. Tänään maalilla aloittavan Niklas Nallin torjuntaprosentti on 88,00% kuuden pelatun ottelun jälkeen. KOOVEE on kuudenneksi paras vierasjoukkue pelattuaan 17 vieraspeliä, joista se on jäänyt täysin pisteittä vain 5 kertaa.

 

Maalilla aloittaa tänään siis Niklas Nalli ja Lassi Yrjölän lähdettyä SaPKoon toiseksi maalivahdiksi kokoonpanoon palaa Niilo Koskinen. LeKi päätti pitää kaikki KOOVEESSA lainassa käyneet pelaajat, joten loppukaudella kokoonpanossa ei tulla enää näkemään edellisessä pelissä mukana olleita Niklas Kumpua ja Jere Marjamäkeä. Tämän lisäksi tänään sivussa ovat myös Santtu Salminen ja Valtteri Peltonen. Kokoonpanoon on saatu kuitenkin myös vahvistuksia, kun edellisessä S-Kiekkopelissä mukana ollut Henri Tokee palaa joukkueen vahvuuteen. Myös A-junioreista on nostettu kaksi pelaajaa mukaan, puolustaja Niko Kuivaniemi ja hyökkääjä Juho Painilainen. Kuivaniemi on ollut tällä kaudella KOOVEEN A-junioreiden kolmanneksi tehokkain pelaaja, 32 pelissä hän on iskenyt tehot 8+17=25. Painilainen puolestaan on pelannut KOOVEEN A-junioreissa 7 ottelua hurjin tehoin 8+4, minkä lisäksi hän on pelannut 11 ottelua Ilveksen A-junioreissa tehoin 1+1. Tämän lisäksi kokoonpanoon paluun tekee Risto Lindfors kahden ottelun tauon jälkeen.

 

Kokoonpano:

 

30 Niilo Koskinen

35 Niklas Nalli                    AM

 

2 Niko Kuivaniemi

4 Juho Saarinen

19 Petteri Friman

24 Joni Mäkelä

26 Risto Lindfors

29 Jouni Aalto                                          A

 

6 Tero Pykäläinen

7 Jimi Palanto

9 Juho Painilainen

11 Niko Petro

13 Janne Anttila

17 Antti Törmänen

18 Niko Valkonen

22 Jonne Riekko                                           A

25 Mikko Sulonen                                         C

27 Waltteri Selimgerei

28 Teemu Toriseva

32 Mikko Korkiakoski

34 Henri Tokee