Ennakko: Runkosarja loppuu tänään

 

Runkosarjan viimeiseen otteluun KOOVEEN vieraaksi saapuu JHT Kalajoelta. Ottelu alkaa kello 17:00 Haka2-hallissa. Tämä pari saattaa hyvinkin kohdata puolivälierissä, joten luvassa on taatusti kovatasoinen ottelu. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat lokakuun lopulla Kalajoella ja tuolloin JHT oli parempi vasta voittolaukauskilpailun jälkeen 4-3. Tuolloin KOOVEE nousi 3-0 tappioasemasta 3-3 varsinaisella peliajalla, kun maalinteossa onnistuivat Janne Anttila sekä kaksi maalia iskenyt Jonne Riekko. Maalilla tuossa ottelussa torjui Niilo Koskinen ja hänelle merkittiin 36 torjuntaa.

 

PÄÄSYLIPPUJEN HINNAT:

– 10 euroa / AIKUISET

– 5 euroa / ERITYISRYHMÄT (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät, pyörätuolin kanssa)

– LAPSET ALLE 12 VUOTTA pääsevät ilmaiseksi runkosarjan kotiotteluihin

 

JHT voitti eilisessä ottelussaan Porin KHT:n ja varmisti sillä runkosarjan 2. sijan, tässä vaiheessa 84 pisteellä. Kuudesta edellisestä ottelustaan JHT on voittanut yhtä vaille kaikki, tappio tuli AIK:n vieraana. Näissä otteluissa JHT on tehnyt 5 ylivoimamaalia ja kauden aikana niitä on kertynyt 34, mikä on sarjan neljänneksi eniten. Alivoimalla joukkue on tuoreeltaan päästänyt vain kaksi maalia ja koko sarjassakin vain 18. Joukkueen paras pistemies on Tomi Gronoff tehoilla 14+30=44. Useimmin jäähyllä on nähty Niko Kivinen, joka on istunut 76 minuuttia, mikä on 6. eniten koko sarjassa. Joukkueen ja samalla koko Suomi-sarjan paras maalivahti on tamperelaisillekin kovin tuttu Wille Mattila, jonka torjuntaprosentti on huikeat 94,37%. JHT on sarjan toiseksi paras vierasjoukkue, pelaamistaan 17 vieraspelistä se on voittanut 15.

 

KOOVEE kohtasi eilen Seinäjoella S-Kiekon, joka taipui puolustusvoittoisen ottelun jälkeen jatkoajalla 0-1. Tällä hetkellä KOOVEE on sarjataulukossa sijalla 7, mutta voitto tästä ottelusta ja Huntersin tappio nostaisi KOOVEEN sijalle 6 ja toisi samalla puolivälierävastustajaksi JHT:n asemasta Nokian Pyryn. KOOVEELLA on tällä hetkellä 58 pistettä ja se on vain piste vähemmän kuin Huntersilla. Kuudesta edellisestä ottelustaan KOOVEE on voittanut neljä, tosin kaksi vasta varsinaisen peliajan jälkeen. Näissä peleissä joukkue on saanut runsaasti ylivoima-aikaa, mutta onnistunut vain 4 kertaa ylivoimalla. Alivoima puolestaan on toiminut varsin hyvin eikä KOOVEEKAAN ole päästänyt kuin kaksi maalia jäähyjen aikana. Paras pistemies on edelleen Jimi Palanto tehoilla 25+28=53, mutta toisena oleva Janne Anttila on kokoajan parantanut otteitaan, hän on tehnyt tehot 19+19=38. Joukkueen paras maalivahti on tänäänkin maalin suulla aloittava Niklas Nalli torjuntaprosentilla 89,95%, mikä nousi huimasti eilisen onnistumisen myötä.

 

Voittavaa kokoonpanoa ei tarvitse muuttaa ja KOOVEE lähteekin tämän päivän koitokseen täysin samalla miehityksellä kuin eilen. Eilisessä ottelussa ratkaisevassa roolissa olivat 34 kertaa torjunut, nollapelin pelannut Niklas Nalli ja jatkoaikamaalin iskenyt Joni Mäkelä. Maaliin syöttöpisteet merkkasivat Mäkelän jäähyn aikana huikeaa alivoimapeliä pelanneet Niko Petro ja Mikko Sulonen. Sulosen johtama ketju Törmänen-Sulonen-Anttila keräsi jälleen valtavasti kehuja katsomossa. Tämän lisäksi nuori puolustaja Niko Kuivaniemi pelasi loistavan ensimmäisen ottelun varsin isossa roolissa, jonka täytti kuitenkin mainiosti. Vähälle peliajalle jäänyt Juho Painilainen käytti vähäiset vaihtonsa hyvin ja pelasi todella energisesti. Kaikkiaan eilinen oli varsin hyvä esitys koko joukkueelta, onnistumisia toki toivotaan erityisesti maalinteon osalta.

 

 

Kokoonpano:

 

30 Niilo Koskinen

35 Niklas Nalli                    AM

 

2 Niko Kuivaniemi

4 Juho Saarinen

19 Petteri Friman

24 Joni Mäkelä

26 Risto Lindfors

29 Jouni Aalto                                          A

 

6 Tero Pykäläinen

7 Jimi Palanto

9 Juho Painilainen

11 Niko Petro

13 Janne Anttila

17 Antti Törmänen

18 Niko Valkonen

22 Jonne Riekko                                           A

25 Mikko Sulonen                                         C

27 Waltteri Selimgerei

28 Teemu Toriseva

32 Mikko Korkiakoski

34 Henri Tokee