Ennakko: Lassi Yrjölä lähtee torjumaan D-Kiekon

tap12

KOOVEE kohtaa tänään kello 17:00 alkaen Hakametsän jäähallissa D-Kiekon. Joukkueiden edellinen keskinäinen kohtaaminen päättyi D-Kiekon 6-2 voittoon Jyväskylässä, joten KOOVEELLA on tänään revanssin paikka. KOOVEE on kuitenkin voittanut kuudesta edellisestä ottelustaan peräti viisi, keräten 15 pistettä. D-Kiekko sen sijaan on voittanut viimeisen kuuden pelin aikana vain kolmesti, kaksi kertaa varsinaisella ja kerran voittolaukauskilpailussa.

 

KOOVEE on juurruttanut paikkansa sarjataulukon sijalle 7, ollen kuitenkin vain pisteen päässä 6. olevasta ja kaksi peliä enemmän pelanneesta Huntersista. KOOVEE on kerännyt 20 ottelussa 36 pistettä, kun taas sarjataulukon sijalla 12 olevalla D-Kiekolla pisteitä on 27 ja otteluita 22.

 

Koko kauden tilastoja tarkkailtaessa, KOOVEE on tehnyt kaikista eniten ylivoimamaaleja, kaikkiaan 34 kappaletta. Myös KOOVEEN ylivoimaprosentti on kuudessa edellisessä ottelussa ollut kiitettävän korkea 44%. Kun taas vastaavasti D-Kiekko on onnistunut ylivoimalla koko kauden aikana vain 11 kertaa, mikä on vähiten koko sarjassa, eikä sen alle 5% ylivoimaprosenttikaan päätä huimaa.

 

Kuitenkin alivoimapelaamisessa joukkueiden erot tasaantuvat, kun D-Kiekko on päästänyt alivoimalla 15 maalia ja KOOVEE 23. D-Kiekon alivoiman tappoprosentti on kohtuullisen hyvä 79% ja KOOVEELLA 75%.

 

Lipun hinnat:

Aikuiset 10€

Erityisryhmät: 5€ (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät, pyörätuolin kanssa)

Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi

 

Tämän päivän ottelun suurin muutos nähdään tolppien välissä, kun Lassi Yrjölä pelaa ensimmäisen ottelunsa KOOVEESSA tällä kaudella. Yrjölä on pelannut tällä kaudella Peliitoissa 10 ottelua torjuntaprosentilla 88,89%. Tämän lisäksi hän on ollut lainassa Pelicanssissa, pelattuja otteluita ei kertynyt, mutta kakkosmaalivahtina hän oli neljässä ottelussa.

KOOVEEN alkukauden ykkösvahti Niilo Koskinen jää pois kokoonpanosta. Kokoonpanoon palaa edellisen ottelun loukkaantumisen takia väliin jättänyt Niko Petro sekä Jesse Pelamo, joka on edellisen KOOVEE-paidassa pelatun ottelunsa jälkeen edustanut LeKiä kolmessa ottelussa.

 

Edellisessäkin ottelussa KOOVEEN ykkösketju Sami Kaislehto – Jaakko Kerisalmi – Jimi Palanto oli hurjassa vireessä, yhteensä kenttä teki tehot 3+5. Kuitenkin ottelun tehokkain pelaaja oli monipuolista roolia pelannut Jonne Riekko, jonka tehot olivat 1+3. Sulosen Mikko keräsi kolme syöttöpistettä ja ensimmäistä otteluaan pelannut Niko Valkonen yhden.

 

Kokoonpano:

31 Lassi Yrjölä                   AM

35 Niklas Nalli

 

2 Maskus Haapanen

3 Niklas Kumpu

4 Juho Saarinen

19 Petteri Friman

23 Mikko Saikkonen

24 Joni Mäkelä

29 Jouni Aalto                    A

 

7 Jimi Palanto

11 Sami Kaislehto

13 Janne Anttila

15 Jaakko Kerisalmi

17 Antti Törmänen

18 Niko Valkonen

20 Niko Petro

21 Valtteri Järviluoma

22 Jonne Riekko                 A

25 Mikko Sulonen              C

32 Mikko Korkiakoski

34 Jesse Pelamo