Ennakko: KOOVEE vierailee Naantalissa

KOOVEE matkustaa runkosarjan toiseksi viimeiseen vierasotteluun Naantaliin, missä se saa vastaansa VG-62, ottelu alkaa 19:45 Aurinkoareenalla. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat marraskuun alussa Tampereella, tuolloin KOOVEE oli parempi maalein 9-1. Tuolloin maalinteossa KOOVEELTA onnistuivat hattutempun iskenyt Jimi Palanto sekä kertaalleen onnistuneet Mikko Korkiakoski, Waltteri Selimgerei, Joni Mäkelä, Teemu Koskinen, Juho Saarinen sekä Mikko Sulonen. Maalilla tuossa ottelussa torjui Niilo Koskinen jolle kertyi 25 torjuntaa.

 

VG-62 on tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla 14, mutta joukkue on vain kahden pisteen päässä 12. olevasta Kiekkokoplasta ja karsintojen välttämiseltä, joten panosta joukkueella taatusti riittää. Edellisestä kuudesta pelistään VG-62 on voittanut neljä ja kerännyt 13 pistettä. Sarjaan mahtuu mm. komea 4-2 voitto JHT:stä. Tällä hetkellä VG-62 paras pistemies Joni Seinelä on iskenyt tehot 19+24 pelaamissaan 30 ottelussa ja hän on pistepörssissä sijalla 6. Joukkueen paras maalivahti on slovakialaisveskari Richard Sabol torjuntaprosentilla 90,12%. Tähän mennessä VG-62 on pelannut 16 ottelua vieraissa, mutta voittanut niistä vain 4.

 

KOOVEEN edellisten kuuden pelin sarja sisältää kolme puhdasta tappiota, yhden kolmen pisteen voiton edellisestä ottelusta sekä kaksi jatkoaikavoittoa. Sarjataulukossa KOOVEE kipusi FPS voiton myötä sijalle 6. pelattuaan 32 ottelua, joista on kertynyt 53 pistettä. Kotietuunkin on vielä teoriassa mahdollisuus, sillä 4. olevalla FPS:lla on 60 pistettä ja he ovat pelanneet kaksi ottelua KOOVEETA enemmän. KOOVEEN paras pistemies on edelleen Jimi Palanto 50 (23+27) tehopisteellään. Maalilla aloittavan Lassi Yrjölän torjuntaprosentti on 88,28% pelattujen 9 ottelun jälkeen. KOOVEE on pelannut 16 kotiottelua ja voittanut peräti 10, ollen sarjan 5. paras kotijoukkue.

 

KOOVEE lähtee otteluun hyvin pienillä muutoksilla, kun edellisessä ottelussa mukana ollut Risto Lindfors tekee tilaa Jere Marjamäelle. Muuten kokoonpano on pysynyt samana.

 

Puolustaja Niklas Kumpu on tehnyt maalin kahdessa edellisessä ottelussaan. Huikeassa vireessä oleva Antti Törmänen teki edellisessä pelissä maalin ja venytti pisteputkensa jo seitsemänteen otteluun. Waltteri Selimgerei löysi selvästi paikkansa ykkösketjussa ja teki tehot 1+1, myös Niko Petro ja Jimi Palanto pelasivat hyvän ottelun. Valtteri Peltosen avausmaali oli jälleen lähellä edellisessä pelissä, Peltonen pelasi kaiken kaikkiaan ehjän ottelun.

 

 

Kokoonpano

31 Lassi Yrjölä                                         AM

35 Niklas Nalli

 

3 Niklas Kumpu

4 Juho Saarinen

19 Petteri Friman

22 Jonne Riekko

23 Jere Marjamäki

24 Joni Mäkelä

29 Jouni Aalto

 

6 Tero Pykäläinen

7 Jimi Palanto

11 Niko Petro

13 Janne Anttila

14 Santtu Salminen

17 Antti Törmänen

18 Niko Valkonen

25 Mikko Sulonen

27 Waltteri Selimgerei

28 Teemu Toriseva

32 Mikko Korkiakoski

33 Valtteri Peltonen