Ennakko: KOOVEE kohtaa FPS:n kahdesti, kello 15:00 Alumnitapahtumassa ja kello 17:00 Suomi-sarjaottelussa

Niklas Kumpu

 

Tänään hallille kannattaa tulla hyvissä ajoin, sillä kello 15:00 koetaan pala kiekkohistoriaa, kun Alumni-ottelussa kaukalossa nähdään KOOVEEN ja FPS:n kiekkotähtiä eri aikakausilta. Ottelussa tullaan näkemään mm. Esko Rantanen, Jyrki Rantala, Sami Järvenpää ja Toni Aro, tarkempi kokoonpano löytyy TÄÄLTÄ. Molemmat tänään pelattavat ottelut pelataan Hakametsän ykköshallissa ja yhdellä lipulla pääsee molempiin tapahtumiin.

 

PÄÄSYLIPPUJEN HINNAT:

– 10 euroa / AIKUISET

– 5 euroa / ERITYISRYHMÄT (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät, pyörätuolin kanssa)

– LAPSET ALLE 12 VUOTTA pääsevät ilmaiseksi runkosarjan kotiotteluihin

 

Nykypäivän tähdet ovat vastakkain kello 17:00 alkavassa Suomi-sarjaottelussa, missä KOOVEEN vieraana on niin ikään FPS. Edellinen keskinäinen ottelu pelattiin reilu viikko sitten Forssassa ja silloin KOOVEE oli tiukan ottelun jälkeen parempi maalein 4-5 jatkoajalla. Tuolloin KOOVEESTA maalinteossa onnistuivat Niko Petro, Antti Törmänen, Niko Valkonen, Teemu Toriseva ja Jonne Riekko.

 

Edellisen keskinäisen ottelun jälkeen FPS on onnistunut parantamaan omaa alivoimaansa jonkin verran. Alivoimaprosentti on edellisissä kuudessa ottelussa ollut 85%. Ylivoima sen sijaan toimii edelleen vain noin 9% varmuudella. Sarjataulukossa joukkue on vakiinnuttanut paikkansa sijalle 4, kun otteluita on pelattuna 33, joista on kertynyt 60 pistettä. Joukkueen paras pistemies on edelleen Jukka-Pekka Kurtelius pisteillä 16+21. Maalivahdeista parhaiten on onnistunut 30 ottelussa pelannut Henri Viitala torjuntaprosentilla 90,35%. Tähän mennessä FPS on pelannut 17 vierasottelua ja voittanut niistä 12.

 

KOOVEE on viimeisten kierrosten jälkeen tippunut sarjataulukossa sijalle 8, kun pisteitä on kertynyt 50 pelatun 31 ottelun jälkeen. Kuitenkin sijaan 6 on matkaa vain kolme pistettä, joten jokainen piste on tässä vaiheessa todella arvokas. KOOVEEN ylivoimaprosentti on tullut reilusti alas parhaista luvuistaan, ollen enää vain noin 9%. Alivoimaa joukkue tappaa tällä hetkellä 83% varmuudella. Joukkueen paras pistemies on Jimi Palanto tehoilla 23+26. Maalilla tänään aloittava Lassi Yrjölän torjuntaprosentti on joukkueen kolmanneksi paras 87,90%. KOOVEE on tähän mennessä pelannut 15 ottelua kotona ja voittanut niistä 9 ollen 6. paras kotijoukkue.

 

Maalilla aloittaa siis tänään KOOVEEN kokoonpanoon palannut Lassi Yrjölä sen sijaan edellisessä ottelussa torjunut Ville Nieminen on palannut LeKin riveihin, kuten myös Sami Kaislehto. Kokoonpanoon palaa puolustaja Risto Lindfors.

 

Tällä hetkellä Antti Törmänen on huikeassa iskussa ja tuntuu parantavan otteitaan jokaiseen peliin, kuuden ottelun pisteputkessa on syntynyt jo tehot 4+8 eli kaksi pistettä per peli. Edellisessä ottelussa toisen maalin iski puolustaja Niklas Kumpu. Juho Saarinen pääsi pitkästä aikaa pisteille syöttöpisteen myötä. Ensimmäisen miesten ottelunsa pelannut Santtu Salminen pelasi hyvän ensimmäisen ottelun, vaikkei rooli kovin isoksi muodostunutkaan. Valtteri Peltosen ensimmäinen maali tuntuu roikkuvan ilmassa jokaisessa ottelussa ja tänään voisi olla hyvin se aika, kun ensimmäinen maali on tosiasia.

 

Kokoonpano:

31 Lassi Yrjölä                   AM

35 Niklas Nalli

 

3 Niklas Kumpu

4 Juho Saarinen

19 Petteri Friman

22 Jonne Riekko

24 Joni Mäkelä

26 Risto Lindfors

29 Jouni Aalto

 

6 Tero Pykäläinen

7 Jimi Palanto

11 Niko Petro

13 Janne Anttila

14 Santtu Salminen

17 Antti Törmänen

18 Niko Valkonen

25 Mikko Sulonen

27 Waltteri Selimgerei

28 Teemu Toriseva

32 Mikko Korkiakoski

33 Valtteri Peltonen