Ennakko: Ensimmäinen puolivälierä pelataan Kalajoella

KOOVEE matkustaa ensimmäiseen puolivälieräotteluun JHT:n vieraaksi Kalajoelle. Joukkueet kohtasivat runkosarjassa kaksi kertaa, molemmat tiukat väännöt päättyivät JHT:n hyväksi, sunnuntaina Tampereella JHT voitti 4-6 ja Kalajoella voittolaukauskilpailun jälkeen 4-3.

 

Sunnuntaina KOOVEEN maaleista vastasivat kahdesti onnistunut Janne Anttila sekä Jimi Palanto ja Niko Petro molemmat kertaalleen. JHT:sta parhaassa iskussa oli hattutempun iskenyt Samuli Rahikainen. KOOVEEN maalilla torjuneelle Niklas Nallille kertyi 29 torjuntaa ja vastustajan Wille Mattilalle 34. Mikko Sulonen komennettiin edellisessä ottelussa suihkuun ryntäyksestä, mutta tästä tilanteesta ei tullut lisärangaistusta vaan kapteeni on normaalisti joukkueen kokoonpanossa.

 

Runkosarjan jäljiltä JHT lähti siis pudotuspeleihin paikalta 2, kun taas KOOVEE oli sijalla 7. Runkosarjan kuudessa viimeisessä ottelussaan JHT teki yhteensä 29 maalia, mikä on keskimäärin yli neljä maalia per peli. Näistä maaleista kolme syntyi ylivoimalla ja alivoimalla joukkue päästi niin ikään kolme osumaa. Kaikkiaan päästettyjä maaleja kertyi 17. Näissä otteluissa eniten maaleja on tehnyt Tommi Rintasalo, joka on onnistunut viidesti. Maalivahti Wille Mattilan torjuntaprosentiksi tuli runkosarjan jälkeen 94,1%, mikä on koko sarjan kovin lukema. Runkosarjan jälkeen JHT oli kolmanneksi paras kotijoukkue, kun se voitti 18 pelaamastaan kotiottelusta 12 puhtaasti ja kaksi varsinaisen peliajan jälkeen.

 

KOOVEEN runkosarjan kuusi viimeistä peliä eivät olleet aivan yhtä suurta voittojuhlaa kuin JHT:lla. Joukkue teki näissä peleissä 19 maalia ja päästi niin ikään 19. Ylivoimalla joukkue onnistui neljä kertaa ja jäähyjen aikana vastustajat tekivät kolme osumaa. Viimeisessä kuudessa pelissä KOOVEESTA ahkerin maalintekijä on ollut Janne Anttila, joka on onnistunut näissä otteluissa viisi kertaa. Runkosarjassa KOOVEEN paras maalivahti oli tänäänkin maalilla aloittava Niklas Nalli, jonka torjuntaprosentti oli 89,30%. KOOVEE oli runkosarjan kuudenneksi paras vierasjoukkue jäätyään täysin ilman pisteitä vain viidessä vieraspelissä pelaamistaan 18.

 

Tähän otteluun KOOVEEN kokoonpanoon palaavat huikeita otteita esittäneet Santtu Salminen ja Valtteri Peltonen. Tämän vuoksi kokoonpanosta putoavat pois muutamia vaihtoja kahdessa edellisessä pelissä pelannut Juho Painilainen sekä puolustaja Risto Lindfors, jonka paikan täyttää hyökkääjänä edellisessä ottelussa pelannut Jonne Riekko.

 

 

Kokoonpano:

30 Niilo Koskinen

35 Niklas Nalli                                         AM

 

2 Niko Kuivaniemi

4 Juho Saarinen

19 Petteri Friman

22 Jonne Riekko                                       A

24 Joni Mäkelä

29 Jouni Aalto                                          A

 

6 Tero Pykäläinen

7 Jimi Palanto

11 Niko Petro

13 Janne Anttila

14 Santtu Salminen

17 Antti Törmänen

18 Niko Valkonen

25 Mikko Sulonen                                    C

27 Waltteri Selimgerei

28 Teemu Toriseva

32 Mikko Korkiakoski

33 Valtteri Peltonen

34 Henri Tokee