Ennakko: Ensimmäinen ottelu forssalaisia vastaan

jonne-riekko

KOOVEE matkustaa tänään FPS:n vieraaksi Forssaan, ottelu alkaa kello 17:00 Forssan jäähallissa. Vaikka kausi on jo edennyt näin pitkälle, niin tämä on joukkueiden ensimmäinen keskinäinen ottelu. Molemmilla joukkueilla on mennyt vuodenvaihteen jälkeen vähän heikommin ja nyt selvitelläänkin, kumman on aika kääntää kelkkansa.

 

Kuudesta edellisestä ottelustaan FPS on voittanut vain kaksi, mutta siitä huolimatta se on sarjataulukossa sijalla 4. Otteluita se on pelannut 31 mikä on kaksi enemmän kuin KOOVEELLA ja pisteitä forssalaisilla on 59. Joukkue on voittanut 14 kotipelistään kuusi ja sijoittuu kotipelitilastossa sarjataulukon puoliväliin. Sen ylivoimassa ei tämän vaikean kuuden pelin jakson aikana ole ollut kehumista, ylivoimaprosentti on vaatimaton 9,1%. Myös alivoima on jättänyt toivomisen varaa viime viikolla, kun joukkue on tappanut jäähyjä 65% varmuudella. Joukkueen paras pistemies on pistepörssin 10. paikalla oleva Jukka-Pekka Kurtelius, joka on iskenyt 30 pelissä tehot 14+21. Joukkueen ykkösmaalivahti Henri Viitala on pelannut 28 ottelussa torjuntaprosentilla 90,28%.

 

Heikko alkuvuosi pudotti KOOVEEN edellisen ottelun jäljiltä sarjataulukon seitsemänneksi. Kaikkiaan KOOVEE on pelannut 29 ottelua ja kerännyt niissä 48 pistettä. KOOVEEN edelliseen kuuteen otteluun ei mahdu yhtäkään kolmen pisteen voittoa, vain yksi jatkoaikavoitto ja –tappio ovat tuoneet joukkueelle pisteitä. KOOVEE on jäänyt täysin ilman pisteitä vain viidessä vierasottelussaan pelattuaan niitä tässä vaiheessa 15. KOOVEEN ylivoima on toiminut viimeisissä otteluissa heikosti ja kolme viimeistä peliä on mennyt täysin ilman ylivoimaonnistumisia. Hyvä asia on kuitenkin myös se, että kolmessa edellisessä pelissä vastustajakaan ei ole tehnyt ylivoimamaaleja ja KOOVEEN alivoimaprosentti onkin nyt 77%. KOOVEEN paras pistemies on edelleen Jimi Palanto, jolla on tällä hetkellä koossa tehot 23+24 mikä oikeuttaa sarjataulukon sijaan 3. KOOVEEN maalilla aloittaa tänään Niklas Nalli, jonka torjuntaprosentti on viiden pelatun ottelun jälkeen 88,11%.

 

Kokoonpano on kokenut taas varsin paljon muutoksia edelliseen otteluun verrattuna, kun LeKistä on saatu lainaan Sami Kaislehto ja Jaakko Kerisalmi. Sen lisäksi kokoonpanosta pois jäävät A-junioreiden mukana oleva Jere Heino. Pois jäävät myös Mikko Sulonen, Waltteri Selimgerei, Henri Tokee, Kare Foudila ja Mikko Lindbom. Kokoonpanoa täydentämään on saatu Teemu Toriseva, Tero Pykäläinen ja Risto Lindfors.

 

 

Kokoonpano:

30 Niilo Koskinen

35 Niklas Nalli                    AM

 

4 Juho Saarinen

19 Petteri Friman

22 Jonne Riekko                      C

24 Joni Mäkelä

26 Risto Lindfors

29 Jouni Aalto

 

6 Tero Pykäläinen

7 Jimi Palanto

11 Niko Petro

12 Antti Ryhänen

13 Janne Anttila

15 Jaakko Kerisalmi

17 Antti Törmänen

18 Niko Valkonen

20 Sami Kaislehto

28 Teemu Toriseva

32 Mikko Korkiakoski

33 Valtteri Peltonen