Dynamo kaatui saappaat jalassa: Hermes – KOOVEE 2-0

Tampereen KOOVEE joutui kovasta taistelusta huolimatta tunnustamaan Kokkolan Hermeksen paremmakseen viihdyttävässä Mestiksen nousukarsinnan ottelusarjassa. Siten Hermes onnistui puolustamaan paikkansa maamme toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Ottelusarjan viides peli miteltiin Kokkolassa lauantaina, missä nähtiin kahden tasaväkisen joukkueen tiukka playoff-taisto. Loppusummerin soidessa Hermes sai tuulettaa helpottuneena voittoa ja paikkaa Mestiksessä kaudelle 2018-19. Lopputulos Hermes – KOOVEE 2-0 (1-0, 0-0, 1-0). Dynamo-vahti Tomi Risteli oli tänäänkin yksi kentän hahmoista ja merkkautti ottelussa 38 torjuntaa.

  

KOOVEE-valmentaja Jyrki Rantala kommentoi ottelua seuraavasti:

– Sarjan ehdottomasti paras peli ja siten hieno päätös hienolle sarjalle.

– Kaikki laitettiin tiskiin, mitä meillä oli. Lähelle päästiin ja oltaisiin haluttu jatkaa sarjaa. Maalin peli ja nyt kävi näin.

– Peli itsessään oli ankaraa taistelua ja jatkuvaa kamppailua. Ehkä se missä jäätiin vajaaksi, oli maalinteko ja maalille meno.

– Puolustamisella annettiin mahdollisuus voittaa pelejä. Nyt kaikilla on tyhjä takki, mutta kenenkään ei todellakaan tarvitse hävetä esitystä.

– Ottelun ratkaisua on vaikea sinällään avata, koska peli oli niin pienestä kiinni ja meilläkin oli useaan maaliin paikat.

– Iso kunnioitus Hermekselle. Kestivät paineen putoamisesta ja pelasivat todella vahvasti. Reilu ja rehti sarja.

 

Valmennuksen valitsemat tähdet:

 Maalivahdit
 Puolustajat
 Hyökkääjät

 

 

Kokkolan Hermes onnistui puolustamaan Mestis-paikkaansa. Minkälainen maku jäi nousukarsinnasta Hermestä vastaan?

– Mitä pidemmälle sarja eteni, sen paremmin pelattiin ja haastettiin Hermes. Huonoin eli ensimmäinen peli voitettiin ja sitten selkeästi paremmat neljä
seuraavaa hävittiin.

– Todella hienosti lähdettiin haastamaan Hermes, vaikka monelle tärkeä Nokia-sarjan voitto olisi voinut tyhjentää takin. Joukkue tosiaankin halusi tämänkin sarjan voittoa.

– Pelaajien sitoutuminen, venyminen ja uhrautuminen mahdollistivat tämän.
Todella vaikuttavaa oli se tuki ja kannustus ja sympatiat, mitä sarjan aikana Tampereella saatiin. Samoin yleisömäärät molemmissa kotipeleissä. Siitä iso kiitos kaikille!

– Isomman koko kauden analyysin paikka varmaan myöhemmin. Tässä vaiheessa valmennukselta myös kiitokset loistavan kauden pelanneille pelaajille, huollolle, johdolle ja muille tukijoukoille. Oikealla tiellä ollaan.