PYRY-KOOVEE 5-2

Tampereen KOOVEE aloitti kevätkauden 2016 tappiolla. Keskiviikkona Nokialla pelattu kauden viides paikallispeli päättyi kotijoukkueen eduksi. Lopputulos PYRY-KOOVEE 5-2 (1-0, 1-1, 3-1).

”Kilpa-Veljien” parhaat pistemiehet olivat Akseli Mattila 1+1 ja Janne Anttila 1+1. Dynamon maalilla pelannut Wille Mattila merkkautti ottelussa 32 torjuntaa.

Päävalmentaja Samuli Simula kommentoi ottelua seuraavasti:

– Ensimmäinen erä oli meille vaikea. Oltiin pääosin vastaanottava osapuoli. Pystyttiin kuitenkin luomaan pari hyvää paikkaa, mistä olisi voitu tehdä maali. Erätauolle tappiolla 1-0.

– Toisen erän alku oli heikko. Kaveri iski heti 2-0. Erän jälkimmäinen 10-minuuttinen oli meidän hallintaa ja saatiinkin kavennus Akseli Mattilan komealla lämärillä.

– Erä oli meiltä selkeästi parempi kuin ensimmäinen. Oli hyviä paikkoja tasoittaa ja mennä johtoon, mutta maaliraudat pelastivat kotijoukkueen. Omassa päässäkin oli tilanteita, mutta Wille Mattila oli varmaotteinen maalissa.

– Toisella erätauolla puhuttiin, että pistetään peli tasoihin. Meillä oli 1 minuutin ylivoima kolmannen erän alkuun, mutta ei tulosta.

– Kun me ei saatu sisään, laittoi kaveri jäähyltä päästyään kaksi maalia siihen perään. Ei saatu kirivaihetta aikaiseksi ja uskokin taisi loppua tehottomuuteen.

– Kokonaisuutena vastustaja oli tänään meitä parempi. Ei pelattu lähellekään samalla tasolla kuin edellisessä kohtaamisessa. Ehkä 3 viikon pelaamattomuus näkyi ja toisaalta Nokian kokeneet pelimiehet näyttivät rutiininsa.

– Ylivoimapelaamisemme oli tehotonta. Alivoimapelaamisemme sen sijaan oli tänään jälleen rautaa. Siinä erityisesti Severi Konttinen ja Tero Pykäläinen tekivät nöyrästi töitä.

– Maalissa Wille Mattila onnistui. Puolustajista Jonne Riekko ymmärtää antaa helpon nopean avaussyötön, eikä lähde hakemaan paria ukemia yleisön viihdyttämiseksi.

– Huomenna harjoitellaan ja perjantaina lähdetään Forssaan taistelemaan sarjapisteistä.

”Kilpa-Veljien” seuraava kotiottelu on sunnuntaina, jolloin Joensuun Kiekkokopla saapuu Haka 2:een. Ottelu alkaa klo 17.00.