17.3.2018 KOOVEE – Hermes 0-4 – Lehdistötilaisuus

17.3.2018 KOOVEE – Hermes 0-4

KOOVEE ei onnistunut uusimaan eilistä voittoaan kotihallissa vaan taipui Hermekselle lopulta lukemin 0-4. Ottelun jälkeen lehdistössä kuultiin kummankin joukkueen päävalmentajia, ensiksi Hermeksen Ari-Pekka Pajuluoman mietteet:

Millä mietteillä Hermeksen valmentaja on ottelusta?

– Oli hyvä peliinlähtö meiltä. Pelattiin ekassa erässä 12-13 minuuttia sitä meidän omaa peliä ja päästiin 2-0 johtoon, jonka jälkeen peli tasottu kyllä huomattavasti ja toinen erä jäähyjen myötä.

– Tottakai kotijoukkue pääsi sitä kautta hyvin peliin mukaan ja oli erittäin hyvä siinä, että jouduttiin vähän niin kun ekan kerran puolustamaan tässä sarjassa ja onneksi Jukuri oli tänään mies paikallaan.

– Kolmas erä sitten, ensimmäinen vaihto ja 3-0. Niin että oma fiilis oli kyl sen jälkeen että peli oli siinä vaiheessa vähän niinko ohi, taputeltu, ja vielä kun päästiin paljon pelaan ylivoimaa kolmannessa erässä.

Mitenkä tilanne nyt muuttui? Alkuun lähdettiin paras seitsemästä systeemillä ja nyt ollaan tasatilanteissa, eli ollaan ikään kuin paras viidestä systeemillä. Hermeksellä uudestaan mahdollisuus ottaa kotietu käyttöön. Tällä kertaa joukkue varmasti keskiviikkona paremmin hereillä siinä ottelussa?

– Kyllä me oltiin mun mielestä valmistauduttu eiliseenkin ihan hyvin ja siellä oli vaan herra nimeltään Risteli eilen mies paikallaan, niin kuin meillä oli tänään Jukuri.

– Valmistautuminen jatkuu, eikä tässä kukaan varmaan odottanut että kumpikaan joukkue varmaan 4-0 menee jatkoon. Hyvää sarjaa, playoff sarjaa, niin mikäs sen hienompaa pelata vaikka sit se seitsemäskin peli. Ei mulla oo sitä vastaan mitään! Hyvin pitää pelata että voittaa niin se vaan menee.

Eilen nähtiin hyvä maalivahtipeli, tänään nähtiin hyvä maalivahtipeli. Kuten molemmat valmentajatkin sanoi ennen ottelua, että maalivahtipeli on se joka ratkaisee. Tuleeko maalivahtipeli edelleen olemaan se kysymysmerkki ja ratkaiseva asia mikä nämä pelit kääntää suuntaan jos toiseen?

– Kyllä mä uskon että isoja pelejä kun pelataan keväällä niin jos ei ole voittavaa maalivahtia. Maalivahti pelaa siinä 85 keskiarvolla niin ei kyllä voiteta. Siellä kuitenkin 93:ssa ollaan niin sillä.

Sitten KOOVEEN päävalmentaja Jyrki Rantalan ajatukset:

Olitte siinä heti alussa jonkin verran ottavana osapuolena, Hermes määritteli vauhdin, miltä se tuntui?

– Ensinnäkin onnittelut Hermekselle voitosta, tuossa kollega summasi aika lailla hyvin tän ottelun. Hävittiin ensimmäiseen kymppiin tämä peli, toinen erä jo paljon parempaa ja sitten tosiaan kolmannen erän ensimmäinen vaihto ja 3-0, että enää näennäistä pelaamista sen jälkeen.

– Paljon hyvää, paljon parempaa pelaamista, kun mitä Kokkolassa eilen. Siihen pitää olla tyytyväinen, mutta muuten se oma pelaaminen pitää saada lähemmäs sitä toisen erän pelaamista tai muuten ollaan vaikeuksissa.

Mitä myrkkyjä lähdette keittämään, että onnistutte keskiviikkona toistamiseen ottamaan pisteet ryöstöretkeltä?

– Tänään nolla maalia, harvemmin pelejä voittaa jos ei yhtään tee. Meillä oli paikat, enemmän kun eilen tehdä niitä maaleja. Peli muutenkin oli tänään semmoinen, että mentiin ylös, alas, alas, ylös, ylös, alas, että tasaisuutta pitäisi saada ja kaikki kartalle, että tänään meillä ei kaikki lähellekään pystyneet pelaamaan niin kun pitää.

– Sinällään loistavat puitteet, toista tuhatta katsojaa, todella kova joukkue vastassa. Täytyy vaan saada kaikki kartalle keskiviikkona, että pystytään vastaamaan paremmin.

KOOVEE ”joutui” vaihtamaan maalivahtia tai maalivahti vaihtui kuitenkin, hyvin pelasi Niklas Nallikin, ei jäänyt siitä mitään kiinni. Maalivahdit ovat ratkaisseet kaksi edellistä peliä. Onko maalivahti ratkaisevassa roolissa myös keskiviikkona?

– On joo ja niin kuin sanoit, niin ei me maalivahtiin todellakaan tänään kaaduttu, että Nalli pelasi erinomaisen ottelun ja oli meidän parhaimmistoa, samoin kun meidän puolustuspää.

– Hyökkääjistöön, jos johonkin sormella pitää osoittaa, niin sinnepäin, tänään nolla maalia.