​Ennakko: Seuraavaksi matka jatkuu Joensuuhun

KOOVEE matkustaa tänään Joensuuhun, missä vastaan asettuu Kiekkokopla. Ottelu alkaa kello 16:00.

Edellinen keskinäinen ottelu päättyi KOOVEEN vaivattomaan 9-2 voittoon. Sillon maalinteossa onnistuivat kaksi osumaa tehneet Teemu Koskinen ja Sami Kaislehto sekä Jimi Palanto, Antti Törmänen, Valtteri Järviluoma, Ismo Nikkinen ja Jonne Riekko, jokainen kertaalleen. KOOVEEN maalilla torjuneelle Niklas Nallille kertyi 17 torjuntaa. Kiekkokopla on kuitenkin vahvistunut tuon ottelun jälkeen jonkin verran ja voitti vuoden ensimmäisessä ottelussaan Huntersin jatkoajalla 5-4.

Kiekkokopla on sarjataulukossa sijalla 12, kerättyään 24 pistettä 26 peliin. Matalasta sarjasijoituksesta huolimatta, joukkue on kevättä kohti parantanut otettaan ja kerännyt joulukuun alun jälkeen 14 pistettä. KOOVEE on edelleen tukevasti kuudentena, saavutettuaan neljä pistettä enemmän kuin seitsemäntenä oleva Hunters.

Ylivoimalla Kiekkokopla on tehnyt 21 maalia, mikä on tasan puolet KOOVEEN 42 onnistumisesta. Tässä tilastossa KOOVEE on edelleen selkeästi sarjan tehokkain joukkue. Erikoistilannepelaaminen on todennäköisesti tärkeässä osassa tässäkin ottelussa, koska Kiekkokoplan alivoima on ollut tähän mennessä sarjan heikointa, omissa on soinut peräti 32 kertaa jäähyn seurauksena. KOOVEE ei kuitenkaan ole tässä tilastossa juuri sen parempi, sillä se on päästänyt 28 alivoimamaalia. Kummallakaan joukkueella ei siis tule olemaan varaa turhiin jäähyihin.

KOOVEE jatkaa ensimmäistä kertaa tällä kaudella täysin samalla kokoonpanolla edelliseen otteluun verrattuna.

Eilisessä ottelussa kapteeni Mikko Sulonen otti ison vastuun ja iski molemmat KOOVEEN maalit, kummatkin Jimi Palannon ja Waltteri Selimgerein syötöistä. Palanto oli viikolla lainassa IPK:ssa, mutta kolmannesta kovatasoisesta ottelusta ja hurjasta määrästä ajettuja kilometrejä huolimatta, Palanto onnistui pelaamaan varsin hyvän ottelun. Selimgerei pelasi eilen ensimmäisen ottelunsa marraskuun puolivälissä sattuneen loukkaantumisensa jälkeen ja sai heti hyvin pelistä kiinni. Myös joukkueen puolustus pelasi eilen hyvän ottelun, Niklas Kumpu oli uhrautuvasti kiekon tiellä, Petteri Friman esitti kaivattua fyysisyyttä ja muiltakin nähtiin paljon hyviä onnistumisia. Myös maalivahti Lassi Yrjölä pelasi eilen mainion ottelun ja kerkesi kiekon tielle 34 kertaa. Eilisen kaltainen vahva Ketterän haastaminen kertoo paljon joukkueen tasosta ja lupaa varmasti hyvää kevättä joukkueelle.

Kokoonpano:
30 Niilo Koskinen
31 Lassi Yrjölä                                     AM
 
3 Niklas Kumpu
4 Juho Saarinen
19 Petteri Friman
24 Joni Mäkelä
26 Risto Lindfors
29 Jouni Aalto                                  A
34 Jere Marjamäki
 
6 Tero Pykäläinen
7 Jimi Palanto
12 Antti Ryhänen
13 Janne Anttila
14 Kare Foudila
17 Antti Törmänen
18 Niko Valkonen
22 Jonne Riekko                               A
25 Mikko Sulonen                             C
27 Waltteri Selimgerei
28 Teemu Toriseva
32 Mikko Korkiakoski